Strona 19 z 47 PierwszyPierwszy ... 91011121314151617181920212223242526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 469

Temat: Alfa Romeo Giulia (2012)

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt Zobacz post
    Powstanie na płycie podłogowej Giulietty i będzie oferowana jako czterodrzwiowy sedan.
    Jak Bora tudzież Jetta.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał Kowalski Zobacz post
    Wskaż mi gdzie napisałem, ze astra to stylistyczne arcydzieło. Zacytuj ten fragment proszę.
    Jesli go nie znajdziesz, napisz proszę "przesadziłem, myliłem się, nie o to Kowalskiemu chodziło".
    Wtedy będzie to uczciwe podejscie do dyskusji.
    Z tak dużą dozą fantazji chyba nie powienines pisać o uczciwości ale choć niedosłownie to proszę:
    http://www.forum.alfaholicy.org/mito...tml#post259220
    cytuję:
    Ale, tak jak insignia posżła ostro do przodu, technicznie i stylistycznie, tak i nowa astra robi wrażenie. To naprawdę są dobre i efektowne, ciekawe auta! Bryła niemal identyczna jak giulietta, tył auta uderzająco podobny. Przód ciekawszy, bo agresywny, ostry, to nie też smieszny mumin Marchionne.

A co do ostatniej wizualizacji gdzie tam widzicie mito?
    To przecież taki mondek jakby. Zresztą zdawanie się na zdjęcia to nieprozumienie, nie raz to było złudne nawet o mito mówiono ze jest identyczne jak bravo.
    Ale odnosząc się do autoexpressu auto klasy wyższej na płycie kompakta to to jest dopiero error zwłaszcza że pewnie powstanie na niej również kompaktowy fiat (no i czy platforma evo C obsłuży napęd na obie osie?).
    Chyba że AR zejdzie swoim poziomem do poziomu marketingu Skody gdzie octavię posadzoną na płycie golfa pozycjonuje się segment wyżej od niego i jej klienci to łykają. I choćby nie wiem jaki silnik do niej wsadzili i tak pozostanie skodą tak jak opel oplem.
    Ostatnio edytowane przez metan ; 21-12-2010 o 07:42

JFC
    Gość

Domyślnie

Od razu zastrzegam, z lenistwa nie chciało mi się śledzić całego tematu, więc nie wiem czy było, czy nie.
    Czytając stronę Forzaitalia.pl podaję za nimi link http://www.mas.auto.pl/content/view/5371/
    może ktoś się zdecyduje coś narysować.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dafi1985
    Mieszka w
    Nowogard, Poland
    Auto
    Była: Alfa 156 1.9 JTD 105KM '99 r, jest Nissan Primera '03 1.9 dci

Domyślnie

Cytat Napisał JFC Zobacz post
    Od razu zastrzegam, z lenistwa nie chciało mi się śledzić całego tematu, więc nie wiem czy było, czy nie.
    Czytając stronę Forzaitalia.pl podaję za nimi link http://www.mas.auto.pl/content/view/5371/
    może ktoś się zdecyduje coś narysować.
    Przejrzałem i ten jest nawet ciekawy, widać, że koleś zna się na rzeczy, a nie bezsensowne mazanie po kartce
    Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał JFC Zobacz post
    Od razu zastrzegam, z lenistwa nie chciało mi się śledzić całego tematu, więc nie wiem czy było, czy nie. Czytając stronę Forzaitalia.pl podaję za nimi link http://www.mas.auto.pl/content/view/5371/ może ktoś się zdecyduje coś narysować.
    Mam kontakt z jednym z uczestników konkursu, napisał, że chce przeczytać obiektywne oceny (cyt. "zostać zjechanym") nt. swojej pracy, jak dostanę jego pracę to wkleję linka na forum.

Napisał też, że konkurs to umieralnia, sam swojej pracy nie ma zamiaru tam wysyłać.

Linka do konkursu wklejałem jakiś czas temu

---------- Post dodany o godzinie 13:04 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:02 ----------

Cytat Napisał fiergloo Zobacz post
    Jak Bora tudzież Jetta.
    Platforma Giulii to będzie wydłużona platforma Compact (a nie identyczna platforma jak Giuliettcie), która jest modularna, więc nie będzie większego problemu przy produkcji.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt Zobacz post
    a mi się podoba:

Zaprezentowano dziś wizję modelu Giulia QV (wg AutoExpress).
    Przewidywana premiera w 2012 roku, kiedy to zastąpi model 159. Powstanie na płycie podłogowej Giulietty i będzie oferowana jako czterodrzwiowy sedan.

autoblog.it
    mi też o dziwo pasuje ten projekt.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    więc nie będzie większego problemu przy produkcji.
    Tak jak z Borą i Jettą

Ciekawe jak przestrzeń wewnątrz będzie się prezentowac. I w ogóle jakie wnętrze będzie... pewnie z Giulietty.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Nie wiem czy było czy nie:

Piszą, że wersja z silnikiem V6 będzie się nazywać "GTA krijgen Super". Giulia będzie sportową berliną bliższą rozmiarami 156 niż 159, która jest większa. Następca 166 będzie z kolei dużym samochodem segmentu D, a nie E. Coś jeszcze piszą o tylnym napędzie, ale nie rozumiem: http://translate.google.com/translat...t-giulietta%2F

Czyli chyba:
    Bora = Giulia
    Jetta = 169

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Tuti Zobacz post
    Czyli chyba:
    Bora = Giulia
    Jetta = 169
    Przecież Bora i Jetta to to samo. Tylko Jetta jest na rynku US. Prędzej 169=Passat, bo Passat to segment D.

Kowalski
    Gość

Domyślnie

kiepskawo to ogólnie wygląda jednak.