Strona 19 z 37 PierwszyPierwszy ... 91011121314151617181920212223242526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 361

Temat: Tłumiki sportowe - petycja do firmy PROEX

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Ja też mogę odświeżyć. Dwa tygodnie temu dostałem z Proexa maila, że niby wysyła do mnie paczkę z brakującymi częściami do połączenia dwóch tłumików.
    Od tamtej pory zero odzewu na maile, nie wspominając o rzekomej paczce.
    Tak więc z mojego punktu widzenia zdecydowanie odradzam.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wołomin
    Auto
    156 3.0 V6 '01 blu cosmo

Domyślnie

Cytat Napisał DeadinhollywooD Zobacz post
    Odświeżam temat, ponieważ przybył do mnie zamówiony przeze mnie tłumik. Na razie mam problem, ponieważ okazało się, że jest straszliwie, ale to straszliwie głośny. Bas jest przerażający . Co do dźwięku też się nie udało z tym, że brałem to pod uwagę bo przecież ciężko jest zrobić tłumik pod konkretnie żądanie w szczególności wykonując go nie mając auta na miejscu. Zgłosiłem swój problem do Proex'u. Czekam na odpowiedź. Wszystkie szczegóły jak sprawa przebiegła przekażę, żeby każdy wiedział jak funkcjonuje firma. Podkreślam, że nie jestem źle nastawiony a jedynie zawiedziony bo póki co się nie udało. Teraz tylko czekam jak firma rozwiąże problem. Bo problem jest poważny. Wstyd jeździć i odpalać samochód. Tak dla zobrazowania z jakim problemem mamy do czynienia to powiem tylko tyle: auto okazało się być głośniejsze od przecinarki do betonu
    U mnie było tak samo zaraz po montażu, natężenie basowego dźwięku na niskich obrotach było tak duże, że aż uszy przytykało, po pierwszych jazdach myślałem nad demontażem tłumika Ale stopniowo z rosnącym przebiegiem dźwięk się zmieniał (według Proexu musi się "ułożyć" wata wygłuszająca), po około 500 km dźwięk się ustalił na obecnym poziomie, znikł ten nadmiar basu powodujący ból głowy i przytykanie uszu.
    Także nie przejmuj się obecnym poziomem głośności, powinno to się znacząco zmienić w miarę upływu km (przynajmniej tak było u mnie, zgodnie z zapewnieniami ze strony Proexu).

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

Daj jakieś nagranie chętnie posłuchamy

Użytkownik Świeżak Avatar DeadinhollywooD
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT

Domyślnie

U mnie to nie jest kwestia wypalenia bo bas jest tak głośny i potężny, że niejedną Calibrę bym ośmieszył, nie dałbym nawet rady przejechać 100km. Na razie jestem w trakcie rozwiązywania problemu. Nic negatywnego nie wkleję, żeby nie robić niepotrzebnej anty reklamy. Czekam na postawę firmy. Jak problem się rozwiążę to dam znać.

wojtasw007
    Gość

Domyślnie

To ja juz nie wiem jak Wy to robicie. Mój trzeci tłumik z proexa jest trafiony i brzmi świetnie. Potwierdzić to moga buksal, flatbeet, YaSIuVKP, wygląda równie dobrze jak brzmi.

Mieszka w
    Toruń
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał wojtasw007 Zobacz post
    To ja juz nie wiem jak Wy to robicie. Mój trzeci tłumik z proexa jest trafiony i brzmi świetnie. Potwierdzić to moga buksal, flatbeet, YaSIuVKP, wygląda równie dobrze jak brzmi.
    Ja tego tłumika nie robiłem a jedynie zamawiałem. Wygląda ok, podoba mi się, natomiast rozmineliśmy się w przypadku brzmienia. Otrzymałem bardzo uciążliwy i potężny BASSSS. Jednak zaoferowano mi zwrot tłumika. Z czego skorzystam.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Ok, zwrot i co dalej?

Mieszka w
    Toruń
    Auto

Domyślnie

No i to tyle. Dostałem informacje, że nie zrobią mi takiego jakiego chcę.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pako1
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8T.S. 2002/03r

Domyślnie

Witam
    Co prawda moje pytanie nie dotyczy tej petycji ale uznałem że to jedyny temat gdzie mogę je zadać
    Chciałbym kupić podwójny tłumik do mojej AR 156 i zastanawiam się nad wielkością. Najbardziej podoba mi się numer 8 ale ma dziwne wymiary bo wydaje mi się że 2x63 będzie trochę za mały do tej wnęki na tłumik, a 2x80 może się już nie zmieścić.
    Co o tym myślicie? Może ktoś ma taką końcówkę?

wojtasw007
    Gość

Domyślnie

Ja mam 2x63 i pasuje idealnie, nie jest ani za mały, ani za duży.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia