Moich 2 znajomych miało takie kontrole. DPFy były sprawne i na miejscu wiec obyło sie bez kar itd.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
Moich 2 znajomych miało takie kontrole. DPFy były sprawne i na miejscu wiec obyło sie bez kar itd.
Verzonden vanaf mijn iPhone 4S met behulp van Tapatalk
oj tam daleko szukasz ,
Fiat Bravo II z silnikiem 1,9 Multijet 16v 150KM ( taki sam silnik jak ma AR 159) występował w wersji bez dpf i także spełnia normę euro4 ;
w tej chwili mam Bravo 2.0 165KM euro5 , oczywiście ma dpf , i sam mam dylemat czy go usunąć czy zostawić , bo egr to na 100% usunę u cinka , ale na chwilę obecną dpf wg kompa wypala się średnio co 350km , więc na razie OK
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Pewnie chodzi o mnie - opisałem przygodę swego kumpla, tyle, że nie dotyczyło to AR, a MercedesaNiemiec okazał mu litość - jak sam zaznaczył, tylko dlatego, że było to przed Bożym Narodzeniem - napisał 350€ "sztrafu" i pozwolił wywieźć samochód do Polski na lawecie - innym sposobem rozwiązania "problemu" jest nakaz zainstalowania DPFa na terenie Niemiec. Sprawdzili mu, podpinając się do OBD2 - DPF był wykasowany z oprogramowania
![]()
Bo szwaby niestety tak kontrolują. Jeszcze za czasów Fordów Probe GT potrafili sprawdzać na drodze czy są modyfikowane zwężki w przewodzie WG turbiny. Czy sa wpisy o Box-ie pod maską itp. Czy modyfikacje mechaniczne widoczne pod maską maja urzędowy wpis w dowodzie rej.
DPF-y na pewno sprawdzają na przeglądach. Miałem kilka modów stamtąd, to klienci mówili.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Bardzo ciekawy artykułu w temacie usuwania filtrów dpf
http://m.auto-swiat.pl/1-bez-filtra-...stek-stalych/1
""Brawo, brawo takich inżynierów i specjalistów nam potrzeba".
Panowie, trzeba przyznać, że czym innym jest ślepe i bezsensowne zmniejszanie emisji CO2 w imię ekologii, a czym innym jest zmniejszanie emisji pyłów, które są bardzo drobne, które wdychamy na co dzień, których organizm nie wydala, które osiadają w płucach na długi czas i są prawdopodobnie rakotwórcze.
Pewno, że jest to co innego. Warto też zauważyć, że najgorsza jest emisja PM10 i PM2,5, a te sa najpowszechniejsze, bo to tzw. smog. Ale i PM10 i PM2,5 jest generowany przez piece opalane węglem, drewnem. One stanowią największe zagrożenie. Jaka jest to skala i, że to co powstaje ze spalania ON jest niczym w stosunku do nich można zaobserwować w stacjach monitoringu powietrza. Ja akurat jestem cały czas w temacie, bo mieszkam w mieście, gdzie to jest znacznym problemem, a w dodatku pasjonuje się bieganiem. Chcąc połączyć te dwie rzeczy muszę korzystać z informacji podawanych przez te stacje.
IARC zaliczył spaliny diesla do 1 grupy czynników rakotwórczych. Tak samo jak azbest, pluton-239. Ale nikt już nie mówi, że może tam trafić środek, w stosunku do którego istnieje mniej niż wystarczająca ilość dowodów na kancerogenność ale wystarczająca na stwierdzenie kancerogenności u zwierząt. Tak jest z cząstkami stałymi ON. Ze względu na znajdujące się tam węglowodory, które są potwierdzonym czynnikiem wywołującym nowotwory (płuca, pęcherz). I ważne, badania przeprowadzano na osobach, które pracują ciągle w otoczeniu spalin ON. Górnicy, mechanicy. Odpady z ON przez długi czas były w grupie 2B, bo nie można było jednoznacznie ustalić ich wpływu na zachorowalność.
Nie wiem czy się orientujecie ale znacznie większym problemem niż odpady ze spalania ON i PB są cząstki powstające w wyniku ścierania się opon (mutagenne i kancerogenne związki olei aromatycznych, dioksyn i super kancerogenny kadm).
Wódeczke na grillu popijacie i raka krtani się nie obawiacie ? Wiecie, że zapalając przy tym papieroska podnosicie szanse na jego wystąpienie o 300% ? Do tego przegryzając spalona kiełbaska i wysmażonym boczusiem możecie od razu na drugi dzień iść do onkologa... mam straszyć dalej![]()
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 16-09-2013 o 10:20
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
@sderodobre kolego
bardzo dobre
strasz strasz dalej
ja się o tym nasłuchałem już wystarczająco
a tak nawiasem to napisze do Ciebie kolego bo mam małe pytanieale to narazie nie
![]()
Ostatnio edytowane przez loco145 ; 16-09-2013 o 10:29
Witam mam alfę w silniku 1,9 16v. Ostatnio zapychał mi się dpf, byłem nawet na wymuszonym wypalaniu.
Tydzień temu wywaliłem dpf fizycznie (puszka została, sam środek wyleciał), zaślepiłem całkowicie EGR, w kompie zostało wyłączone to i to + lekki program 20km i 40nm więcej.
Ogólnie jestem zadowolony, ale auto przy depnięciu konkretnie dymi na siwo. Czytałem że wam po usunięciu pdf auta nie kopcą, tak więc co u mnie może być nie tak? Gdzie szukać przyczyny?