Strona 19 z 26 PierwszyPierwszy ... 91011121314151617181920212223242526 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 259

Temat: benzyna czy diesel ???

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    to kupcie sobie wszystko tylko nie Alfe
    Gorzej, jeżeli żaden inny samochód nie przypada nam do gustu (czyt. mi)

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    I tu jest ta różnica... użytkownicy diesel'a nie hejtują "benzynowców" w każdym możliwym temacie... dlaczego? Może nie zagłębiajmy się
    Ja nikogo nie "hejtuje" i na pewno nie w każdym z tematów. Spojrzałem na nazwę, to wyraziłem swoją opinię. Kolega pytał się co wybrać, to napisałem co ja by wybrał, a czym kolega będzie jeździł (a najprawdopodobniej dieslem) to już jego osobista decyzja.
    Nie mam nic do tego, lubi JTD to będzie jeździł JTD i życzę mu aby na trzaskał jak najwięcej kilometrów

Cytat Napisał jarek1986 Zobacz post
    Wsiadasz ,odpalasz,przyjeżdzasz ,gasisz
    Dlatego Diesel służy do trzaskania kilometrów, ale tak jak ktoś tutaj gdzieś pisał, że jeszcze czerpie super przyjemność z jazdy... jak dla mnie pozostawia to wiele do życzenia.

Jak na moje, to zakończmy już ten offtop. Daliśmy koledze wiele do myślenia i możemy tylko czekać, aż pochwali się nowym zakupem.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał Tytanowy Zobacz post
    Jak na moje, to zakończmy już ten offtop. Daliśmy koledze wiele do myślenia i możemy tylko czekać, aż pochwali się nowym zakupem.
    Pozdrawiam.
    Gorzej ja po tym wszystkim zakupi jakiegoś VW, bo takie dyskusje już nie raz tutaj były, ludzie się produkowali, a gość na koniec wyskoczył z Golfem

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Tytanowy, wyrażając się "użytkownicy" miałem konkretniej na myśli Jegomościa Wujka, "benzynowego ortodoxa" (i jeszcze kilku innych).
    Też uważam, że już dość tego OT

Pozdrawiam

- - - Updated - - -

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Gorzej ja po tym wszystkim zakupi jakiegoś VW, bo takie dyskusje już nie raz tutaj były, ludzie się produkowali, a gość na koniec wyskoczył z Golfem
    Majster, a jak ma być w sytuacji gdy na pierwszy rzut zawsze idą bolączki marki?...
    Zawsze przy poradach wytyka się co się wysra w jakim motorze i jakie to koszty
    A VW się nie psuje

Użytkownik Ogier Avatar MrCryway
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2,4 JTD

Domyślnie

Napisał malin2k5
    Majster, a jak ma być w sytuacji gdy na pierwszy rzut zawsze idą bolączki marki?...
    Zawsze przy poradach wytyka się co się wysra w jakim motorze i jakie to koszty
    A VW się nie psuje
    Ba niebawem trzeba będzie koledze tłumaczyć, że TDI też się psują a zarazem wybijać z głowy benzyniaki VW
    Ostatnio edytowane przez MrCryway ; 03-03-2013 o 15:53

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Oby nie VW. Miejmy nadzieje, że chociaż trochę "zaraziliśmy" Go wirusem Alfy, a nie "zraziliśmy" do tej marki.

Bez bicia przyznam się, że mam TDI, ale kombi na misje specjalne. Używam go wtedy, gdy szkoda jest ruszać mi mojej Belli, albo trzeba coś przewieźć. Na trzaskane coś około 240tyś KM (zakupiłem przy stanie licznika około 174tyś KM) i nic szczególnego w nim nie robiłem, po za uszczelnieniem pompy paliwa i naprawie tiptronica (niestety automat) i powiem, że po mimo tego stanowczo odradzam zakupu, bo to jednak potocznie zwany WieśVagen .
    No ale nie o tym temat, mamy kolegę przekonać do Alfy, doradzić jaki motor powinien wybrać i mam nadzieje, że tymi postami (i momentami małymi sprzeczkami) Nam się to udało.

Pozdrawiam i myślę, że tym akcentem powinniśmy na prawdę zakończyć temacik

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Polać mu bo prawde powiada Peace for all Alfa users. Pokój pański niech zawsze będzie z V6kami , TSami i JTDkami...AMEEEENNNNN.

kriss85
    Gość

Domyślnie

jak już bym miał kupić niemca jakiegoś to bora w kombi ale na nią mnie jeszcze nie stać. w gre wchodzi jeszcze peugeot 307 sw i renault megane 2 tez kombi. Jak znajdę w północno wschodniej polsce alfe taka jaka mnie będzie interesować to ją kupie. Nie boje się usterek bo zdaje sobie sprawę że to jest auto kilkunastoletnie i czy to vw czy bmw i inne tam jeszcze marki to wszędzie jest tak samo. Jestem zdania że nie ma aut nie awaryjnych. Mam nadzieje że kupie alfe najlepiej 2.4jtd ale jak trafie na dobra 1.9jtd to też nie będę grymasił i wezme bez mrugnięcia okiem. Mam nadzieje że znajdzie się życzliwy alfacholik który będzie pomocny w oględzinach furki

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Tytanowy Zobacz post
    Oby nie VW. Miejmy nadzieje, że chociaż trochę "zaraziliśmy" Go wirusem Alfy, a nie "zraziliśmy" do tej marki.

Bez bicia przyznam się, że mam TDI, ale kombi na misje specjalne. Używam go wtedy, gdy szkoda jest ruszać mi mojej Belli, albo trzeba coś przewieźć. Na trzaskane coś około 240tyś KM (zakupiłem przy stanie licznika około 174tyś KM) i nic szczególnego w nim nie robiłem, po za uszczelnieniem pompy paliwa i naprawie tiptronica (niestety automat) i powiem, że po mimo tego stanowczo odradzam zakupu, bo to jednak potocznie zwany WieśVagen .
    No ale nie o tym temat, mamy kolegę przekonać do Alfy, doradzić jaki motor powinien wybrać i mam nadzieje, że tymi postami (i momentami małymi sprzeczkami) Nam się to udało.

Pozdrawiam i myślę, że tym akcentem powinniśmy na prawdę zakończyć temacik
    od kąd wyszły modele 147 i 156 to od tamtej pory zawsze chciałem mieć którąś z nich to nie musieliście mnie zarazić alfacholizmem
    wcześniejsze modele powiem szczerze że nie specjalnie do mnie przemawiaja niestety

a jeszcze pytanie mam. Są wersje 4 osobowe??
    Ostatnio edytowane przez kriss85 ; 03-03-2013 o 22:56

Użytkownik Ogier Avatar MrCryway
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2,4 JTD

Domyślnie

Masz takie samo podejście jak ja przed zakupem samochodu. Chciałem 147 lub 156 koniecznie z 2,4 JTD i wiedziałem, że jak nie znajde to i 1,9 JTD mnie skusi. Udało się wyszukać 2,4 w dość średnich pieniądzach i teraz remontuje ją od podstaw. Ciesze się z mojego wyboru i jestem zadowolonym posiadaczem Alfy .

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Cytat Napisał kriss85 Zobacz post
    jak już bym miał kupić niemca jakiegoś to bora w kombi ale na nią mnie jeszcze nie stać. w gre wchodzi jeszcze peugeot 307 sw i renault megane 2 tez kombi. Jak znajdę w północno wschodniej polsce alfe taka jaka mnie będzie interesować to ją kupie. Nie boje się usterek bo zdaje sobie sprawę że to jest auto kilkunastoletnie i czy to vw czy bmw i inne tam jeszcze marki to wszędzie jest tak samo. Jestem zdania że nie ma aut nie awaryjnych. Mam nadzieje że kupie alfe najlepiej 2.4jtd ale jak trafie na dobra 1.9jtd to też nie będę grymasił i wezme bez mrugnięcia okiem. Mam nadzieje że znajdzie się życzliwy alfacholik który będzie pomocny w oględzinach furki

- - - Updated - - -

a jeszcze pytanie mam. Są wersje 4 osobowe??
    Tak, stare przepisy podatkowe. Zapewne homo na ciężarówkę. Właściwie trzebaby odkręcić sprawę co pare setek kosztuje

kriss85
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał MrCryway Zobacz post
    Masz takie samo podejście jak ja przed zakupem samochodu. Chciałem 147 lub 156 koniecznie z 2,4 JTD i wiedziałem, że jak nie znajde to i 1,9 JTD mnie skusi. Udało się wyszukać 2,4 w dość średnich pieniądzach i teraz remontuje ją od podstaw. Ciesze się z mojego wyboru i jestem zadowolonym posiadaczem Alfy .
    ja szukam tylko 156 sw bo staramy się z żoną o bobasa to wózek musi się mieścić w bagażniku. Życze szerokości i pozdrawiam