Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Temat: Polerowanie szyby przedniej

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Żadne zdanie twojego postu nie jest napisane poprawnie. Dla mnie to jakiś słowotok bez składni i interpunkcji. Przy każdym zdaniu muszę się zastanawiać co masz na myśli i o co tak naprawdę pytasz.

Linka nie wklejałem dla Ciebie tylko dla autora tematu bo nie Ty pytałeś o polerkę tylko sebek ;] Wyraźnie też w poście pisałem ,że MOŻNA SPRÓBOWAĆ, a nie, ze ma to robić. Zestawy z tlenkiem ceru są niedrogie więc jeśli to jest jak pisałem tylko zmatowienie, a nie wyraźne rysy to jak ktoś ma czas może sobie spróbować, a nuż się uda i będzie zadowolony z efektu?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Żadne zdanie twojego postu nie jest napisane poprawnie.
    które ?
    konkret proszę

p.s.
    ok - nie stosuję dużych liter - ale to do składni ma w sumie ... nic :-)

chyba jednak próbujesz być złośliwy za wtyki w temacie o kosmetyce - ale jak dla mnie to raczej słabo to wychodzi
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 06-09-2013 o 10:45

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Jeśli uważasz, ze to zdanie: "albo tolerujemy te ryski albo wymieniamy na nową albo polerujemy i mamy szybę niby bez rys ( o ile ktoś da radę je usunąć ) i męczymy się wieczorami i mamy szybę bez rys ale z jakością widzenia nie mającą nic wspólnego" jest poprawne to ok mnie nic do tego ja Ci tylko delikatnie zwróciłem uwagę, a Ty się podniecasz. Z mojej strony EOT ponieważ dalsza dyskusja z Tobą jest bezcelowa tym bardziej, ze za chwile temat zostanie posprzątany i w sumie bardzo dobrze ;]

Użytkownik Świeżak Avatar MarcinPioneer
    Mieszka w
    Sokołów Podlaski
    Auto
    GIULIETTA 1.4 MA, 147 1.6TS 105KM, BMW E34 525i 24V

Domyślnie

Mi w swojej Alfie polerowali rok temu tu: http://www.multiglas.pl/po-sz01.htm, miałem szybę zmatowioną od wycieraczek, po polerce szyba jak nowa, żadnej ryski, refleksów i innych pierdół co tu znawcy wypisują,że się pojawią po polerce. Szyby nowej nie chciałem: po 1. Mam oryginalną 2. Nowej oryginalnej nie bardzo bym dostał, 3. Nordglassa i innych producentów nie chciałem.

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał MarcinPioneer Zobacz post
    Mi w swojej Alfie polerowali rok temu tu: http://www.multiglas.pl/po-sz01.htm, miałem szybę zmatowioną od wycieraczek, po polerce szyba jak nowa, żadnej ryski, refleksów i innych pierdół co tu znawcy wypisują,że się pojawią po polerce.
    Jeżeli tak jest to super, może daj namiary na tego speca co robił polerkę?

owej oryginalnej nie bardzo bym dostał,
    Dostałbyś. 147 nie produkują krócej niż 10 lat więc są dostępne oryginalne części, w tym szyby. Inna kwestia to cena i czas oczekiwania na szybę, którą musiałbyś zamówić (zapewne w ASO).

Mieszka w
    Sokołów Podlaski
    Auto

Domyślnie

Przecież napisałem gdzie mi robili.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Bocian i Pływak - proszę przestańcie i dajcie na luz bo ostatnio więcej wytykania na tym forum niż rzeczowości sam coś o tym wiem...

Własnie wiele czytałem jedni piszą, że polerowali i jest ok inni, że nie ile osób tyle opinii. U mnie w mieście jest 1 firma która stwierdziła, że dla bezpieczeństwa tego nie robią. Same ryski mi nie przeszkadzają ale ta smuga od wycieraczek już tak. Maszyny nie mam więc możne jakieś pasty ręczne. A czy ręcznie można zepsuć bo powiedzmy, że chociaż trochę bym wypolerował ta smugę ale boję się, żeby nie zepsuć.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał SEBEK Zobacz post
    Bocian i Pływak - proszę przestańcie i dajcie na luz bo ostatnio więcej wytykania na tym forum niż rzeczowości sam coś o tym wiem...
    Nie wiem o co chodzi bo przecież napisałem EOT i zakończyłem dyskusje... ;]

Własnie wiele czytałem jedni piszą, że polerowali i jest ok inni, że nie ile osób tyle opinii. U mnie w mieście jest 1 firma która stwierdziła, że dla bezpieczeństwa tego nie robią. Same ryski mi nie przeszkadzają ale ta smuga od wycieraczek już tak. Maszyny nie mam więc możne jakieś pasty ręczne. A czy ręcznie można zepsuć bo powiedzmy, że chociaż trochę bym wypolerował ta smugę ale boję się, żeby nie zepsuć.
    Też kiedyś pytałem u siebie na miejscu w zakładzie czy polerują i stwierdzili, ze nie. Nie dziwie się bo szybciej i zarazem zdecydowanie mniej roboty jest z wymianą szyby niż polerowaniem. Też mam szybe już zmęczona ale w internecie tyle samo negatywnych opini o polerowaniu co o zamiennikach np. z nordglassa. Wiec biorąc pod uwagę internetowych "ekspertów" gdzie się nie obrócisz tam dupa

Ręcznie nic nie zrobisz. Zapomnij, ze ręczne macanie usunie coś z materiału tak twardego jak szkło.

Mieszka w
    Sokołów Podlaski
    Auto

Domyślnie

Może jak robią tym tlenkiem ceru, to może są skutki negatywne, ale jak robią profesjonalnie z użyciem np metody GLASWELD to żadnych skutków ubocznych nie ma.

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Przecież napisałem gdzie mi robili.
    Fakt. Przeoczyłem :/