Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Temat: [166] Dzwięk jak odgłos samolotu kołującego na lotnisku

M@rcin
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał grzgar
    Cytat Napisał M@rcin
    Może wyrównuje Ci sie ciśnienie w układzie klimatyzacji :? I stąd ten odgłos...
    Jeżeli taki proces ma miejsce, to zgodziłbym się z tym, gdyż ten odgłos idzie właśnie z podszybia, tam gdzie jest połączenie przewodów klimatyzacji (te złączki)
    Pracuje jako "mechanik" w serwisie klimatyzacji, także takie zjawisko wiem, że występuje Tylko, czy aby u Ciebie, to jest to :? Przejedź się z wyłączoną klimą, wtedy nie powinno być tego dźwięku po zgaszeniu... Jeśli nie będzie tego dźwięku, to znaczy żę jest to właśnie "wyrównywanie ciśnień" czyli prawidłowy odgłos

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    WA
    Auto
    166 3.2 V6 TI

Domyślnie

Cytat Napisał M@rcin
    Pracuje jako "mechanik" w serwisie klimatyzacji, także takie zjawisko wiem, że występuje Tylko, czy aby u Ciebie, to jest to :? Przejedź się z wyłączoną klimą, wtedy nie powinno być tego dźwięku po zgaszeniu... Jeśli nie będzie tego dźwięku, to znaczy żę jest to właśnie "wyrównywanie ciśnień" czyli prawidłowy odgłos
    Sprawdzę, dzięki za radę
    Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI

/Grzesiek

M@T
    Gość

Domyślnie

U mnie tez występuje dźwięk zaraz po wyłączeniu auta właśnie w podszybiu, ale nie jest on głośny. Zresztą w bmw jest to samo.
    pzdr

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PYRZYCE,Zachodniopomorskie
    Auto
    AR166 2.4JTD 175KM 2005r

Domyślnie

To samo zjawisko zauważyłem w swojej alfie! :shock:.Zawsze uruchamia się to po wyłączeniu silnika.Sam dzwięk przypomina mi pracę WEBASTO(jestem kier.ciężarówki
    i samo urządzenie nie jest mi obce).Do tej pory było słychać tylko ostry szum,ale wczoraj zaczeło ostro kopcić i śmierdziało nie dopalonym dieslem.W ciężarówkach to zjawisko ma miejsce gdy WEBASTO odpali po uprzednich nie udanych próbach(gdy jest "zalane")
    Cały czas się zastanawiam czemu odpala ono gdy silnik jest rozgrzany???!!!
    Ciekawe czy odpala również gdy auto stoi w garażu a temp. spada w okolice 0st.C? ;//

Hamster
    Gość

Domyślnie

Mam dokladnie to samo w swojej 166. Po zgaszeniu silnika z okolic podszybia. Ostatnio przysluchiwalem sie temu przy otwartej masce wraz z moim mechanikiem i doszlismy do wniosku ze jest to zawor cisnieniowy sterujacy EGR. Powiedziano mi ze mam sie tym nie przejmowac i tak robie