Jutro wstawię skany dwóch wydruków z geometrii. Ostatnio byłem z tym u Janusza z AlfaCorse Dębicy bo robił mi to zawieszenie i ustawiał potem zbieżność i sam nie wie czemu tak jest.
Jutro wstawię skany dwóch wydruków z geometrii. Ostatnio byłem z tym u Janusza z AlfaCorse Dębicy bo robił mi to zawieszenie i ustawiał potem zbieżność i sam nie wie czemu tak jest.
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
Czyli wystarczy dobra regulacja? Kurde niby z tyłu coś regulowali. I o ile pamiętam każdy chyba mówił, że kąta pochylenia koła się nie da ustawić tylko wynika z konstrukcji zawieszenia.. czy jakoś tak. Ale ktoś najwyraźniej źle mówi - bo jakby dobrze mówił to by nie było problemu.
www.cinsoft.pl
Kolega Kiler wykonal remont zawieszenia,bo prawdopodobnie wypadalo.Geometrie zawieszenia tez.Nic nie napisal ,ze wymienil ogumienie,a prawdopodobnie auto poruszalo sie na tych samych oponach przed i po remoncie.Luzy w zawieszeniu przed remontem prawdopodobnie spowodowaly zuzycie jednostronne ogumienia,co skutkuje brakiem uzyskania jazdy na wprost(przyrzady do regulacji geometrii nie biara pod uwage zuzycia"sciecia"opon.Dziekuje.![]()
To kurcze jak to możliwe, że po ustawieniu przodu i tyłu dalej jest nie tak jak trzeba.. a jeszcze prosiłem 3 razy: żeby na pewno posprawdzali czy kierownica jest idealnie prosto i wszystko gra. Miało być wszystko super...
www.cinsoft.pl
Opony nie są przyczyną na pewno - sprawdzone. Dzięki Belfer wiem w takim razie, że muszę jechać na poprawienie tej zbieżności tylko dylemat kuźwa gdzie jechać jak w 3 miejscach gdzie niby dobrze robią zrobili k...a źle heh.
www.cinsoft.pl