Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: wymiana jednego amortyzatora

Użytkownik Romeo Avatar Jacenty
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

jest w koncu w jednym sklepie za 450 zł, a w innym jest niby jego zamiennik za 160 zł firmy Kamoka,

ten model magneti marelli szedl na pierwszy montaz i na pewno przez to jest drogi, ale pytanie czy ten zamiennika Kamoka to nie bedzie jakis szajs ? roznica cenowa jest znaczna, ile w tych 450 to marża magneti..

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Ja myślę, że lepiej zrobisz kupując np 2 nowe innej firmy np Bilstein, Sachs lub KYB.

Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Ja myślę, że lepiej zrobisz kupując np 2 nowe innej firmy np Bilstein, Sachs lub KYB.
    nie miałbym wtedy gwarancji gdybym kupil jeden nowy, no ale przeciez nie wyrzuce dobrego nowego amora za 450zł...

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Citroen C5 Tourer 2.0HDi

Domyślnie

Cytat Napisał Jacenty Zobacz post
    znalazlem w koncu w jednym sklepie
    sprawdź ten sklep www.unto.pl/amortyzator-alfa-romeo-147-156-gt-przod-oryginal-p-2785.html

ale pytanie czy ten zamiennika Kamoka to nie bedzie jakis szajs
    raczej będzie i mam nadzieję, że nie chcesz dokupić tylko jeden do kompletu z tym co masz

Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

dzieki za linka jendras, teraz rozpatruje dwa scenariusze albo dokupie drugiego oryginalnego magneti marelli za 4 stówki, albo ten sprzedam i kupie dwa nowe

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Tylko, że w linku jest amortyzator do przodu a autor tematu podał numer z Magneti pod którym jest tył...

- - - Updated - - -

nie miałbym wtedy gwarancji gdybym kupil jeden nowy, no ale przeciez nie wyrzuce dobrego nowego amora za 450zł...
    Chyba coś źle zinterpretowałeś z tą gwarancją bo ja napisałem, żebyś kupił 2 inne i je zmienił. Jeden, który masz może komuś kiedyś sprzedaż a 2 inne i tak kupisz taniej niż jeden nowy Magneti.

Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Tylko, że w linku jest amortyzator do przodu a autor tematu podał numer z Magneti pod którym jest tył...
    dokladnie

Chyba coś źle zinterpretowałeś z tą gwarancją bo ja napisałem, żebyś kupił 2 inne i je zmienił. Jeden, który masz może komuś kiedyś sprzedaż a 2 inne i tak kupisz taniej niż jeden nowy Magneti.
    chyba jednak zdecyduje sie na wymiane tylko tego jednego "lejącego" amora na magneti, drugi jest dobry i jeszcze niedawno mial dobre wyniki, jesli roznica między nimi bedzie mała zostawie tak i tyle, jak sie to zużyje to wtedy kupie za 2 lub 3 lata dwa nowe amory

Użytkownik Alfa i Omega Avatar PHOENIX
    Mieszka w
    Podolsze, Poland
    Auto
    BRERA 2,4 JTDm 2008 ; 156 Sportwagon 1,9 JTD 2004r. + 147 1,6 TS 2001 r była

Domyślnie

Cytat Napisał raido Zobacz post
    z karty gwarancyjnej :
    "
    GWARANCJA NIE OBEJMUJE: .......
    Wymiany tylko jednego amortyzatora.
    ........"
    pokaz mi proszę ten punkt w najbardziej popularnych markach amortyzatorów , bo wiem ze bilstein i monroe w karcie nic o tym nie piszą .

nie neguje wymiany dwóch amortyzatorów po prostu uważam ze można wymienić jeden i już

Cytat Napisał micorl Zobacz post
    Oprócz gwarancji wymianę dwóch sztuk podpowiada też zdrowy rozsądek...Dla przykładu czy założyłbyś PHOENIX na jedną oś dwie opony o tej samej rzeźbie bieżnika i jego głębokości gdyby jedna była nowa a druga miała powiedzmy 5 lat? Ja nie... I każdy powie to samo, że amortyzatory wymienia się tylko parami.
    nie wiem czy zauważyłeś ale kolega powyżej pisze ze posiada jeden nowy a ty mi tu wywalasz coś z oponami 5 letnimi , ale skoro pytasz to nie zakładam 5 letnich opon i na obie osie mam zawsze jednej marki i jednego typu , co 2 lata mniej więcej wymieniam jeśli by się jedna zużyła to załatwił bym sobie również jedna ale nie 5 letniom
    jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego

"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."

Il mio terzo amore Alfa Romeo

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał PHOENIX Zobacz post
    jak się założy jeden to normalnie jest gwarancja , jeśli ten który masz ma wysoka sprawność to śmiało dokup jeden tylko ja polecam amorki Billsteina używam ich i uważam ze są bardzo dobre .
    Kolego piszesz, że zakładasz na oś dwie nówki sztuki tego samego producenta a sam w poście proponujesz, żeby amorek, który już autor tematu ma uzupełnić czymś co w ogóle do niego nie pasuje stąd przykład o oponach...i sam potwierdziłeś, że zakładasz na oś dwa nowe elementy tego samego producenta o tych samych parametrach wiec czemu sobie później zaprzeczasz?