Nie mam pojecia czy to mozee byc pompa, ale czekam na wypowiedzi kogos kto mial taki odglos a szczegolnie danus77
Nie mam pojecia czy to mozee byc pompa, ale czekam na wypowiedzi kogos kto mial taki odglos a szczegolnie danus77
Jak Ty będziesz czekał, aż Ci tutaj ktoś na forum, bezbłędnie zdiagnozuje problem, to czekaj i licz na to dalej, a koszt naprawy Twojego wozu rośnie każdego dnia wykładniczo![]()
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.
kolega dante77 mysle ze mial cos podobnego bo po odkreceniu korka sluchac bardziej wiec nie mow mi o kosztach naprawy bo i tak trzeba zrobic a nie jechac odrazu do x mechanika i sluchac o wymianie polowy silnika, a pozatym samochod jezdzi normalnie tylko mnie ten dzwiek niepokoi zbiera sie tak jak powininien jedynie to zostaje mi napewno wymiana kola pasowego bo juz ma drgawki i jest slyszalne
- - - Updated - - -
Magik bez urazy![]()
Ostatnio edytowane przez lisek10 ; 29-09-2013 o 10:55
Ja się nie urażam. To Twoje auto i Twoja kasa. Jak odkręcisz korek większość rzeczy usłyszysz lepiej.
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.
U mnie ten dźwięk pojawił się na kiepskim już oleju i nie mam tu na myśli jakiejś marketowego NONAME. Był to Mobil1 5w-50 na którym miałem przejechane raptem 7000km, ale za to w czasie 1,5r. Prawdopodobnie stracił on już swoje właściwości. Po wymianie na identyczny, uszczelnieniu wężyka gumowego wchodzącego do pompy vacum i przebutowaniu auta problem ustąpił. Z osłuchu forumowego mechanika jeszcze przed wymianą oleju (kolega QBA) na zlocie 166 stwierdzone zostało, że to któraś szklanka jest licha (nie daje już rady skompensować luzu zaworowego) i padło zalecenie na zmianę oleju na 5w-30. Niestety zaleję go dopiero przy następnej wymianie.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Jakbyś potrzebował pompy vacum do 20V to taką dysponuję![]()
Ja mam zalany Valvoline durablend 5w40, mam przelatane okolo 10tys. wiece wymiana bedzie niebawem, kolego danus77 dzieki za wszelki info pojade chyba jeszcze sprawdzic luzy zaworowe, Magik Tobie rowniez podziekowania, a Czarnecki jesli cos by bylo z pompo to napewno sie do Ciebie odezwe. Dzieki za pomoc
Nie wiem jakie chcesz luzy sprawdzać, ale regulacje luzów to miał 10v, jednostka 20v ma hydrauliczną kompensację luzów zaworowych.