Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Temat: Brak świateł alfa 156

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kraków Radom
    Auto
    159 1.9 16v q-tronic 2008r

Domyślnie

spr. Najpierw te, skoro przestała działać nie tylko zapalniczka.

Przekaźnika od kierunków generalnie nie ma - jest przerywacz. Chyba, że mowa o załączaniu kierunków przy otwieraniu / zamykaniu drzwi, to jest taki specjalny przekaźnik podwójny w bagażniku.
    Do podświetlania deski też zasadniczo przekaźnika nie ma. Podświetlenie załacza się ze światłami pozycyjnymi, a prędkościomierz decyduje o jasności świecenia.
    Powyższe układy rozłacza jedynie stacyjka.

Do świateł mijania i drogowych przekaźniki masz po lewo od skrzynki z bezpiecznikami (tej obok kierownicy)

- - - Updated - - -

Cytat Napisał pawel2910 Zobacz post
    Czyli to te bezpieczniki na górze akumulatora co siedzą na klemie plusowej? A w przełączniku zespolonym siedzi tylko przekaźnik od kierunków? Raczej tam nic nie powinno pstryknąć? Tak ogólnie to który przekaźnik odpowiada za włączenie świateł czyli start świateł i podświetlenia deski?
    tak, skrzynka na klemie + ma 2 wieczka i musisz otworzyć najpierw to duże, a następnie mniejsze. Pod mniejszym są maxifuse.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

Oki, kierunki są, światłą długie są, awaryjne są, przekaźniki te wyciągnąłem które są obok skrzynki z bezpiecznikami, siedzą 2 czarne takie same otworzyłem je i nic nie widać w nich ciekawego, blaszka chodzi nie zaspawało jej, nie ma jeszcze halogenów jak naciskam na przyciski to nawet diody nie świecą się, ale to chyba dlatego, że one działają tylko wtedy gdy są włączone światła, a świateł zwyczajnie nie ma Jutro posprawdzam jescze dodatkowo dokładniej wszystkie bezpieczniki w kabinie bo przeleciałem pobieżnie będzie trzeba wszystkie po kolei wyciągać i sprawdzać, tylko dlaczego jakby np. spalił się zwykły bezpiecznik od świateł to by przepadły wszystkie raczej nie.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Shenk
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 144km (99r)

Domyślnie

Panie, a skad zes pan jest, bo moze sie okaze ze masz blisko do kogos, i we 2 juz latwiej poszukac przyczyny. Problemy natury elektrycznej rozwiazywane na odleglosc to ciezki temat.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawel2910
    Auto
    Były: 156 2.4 JTD 02r. AR 159 2.4 JTDM 06r. Jest: Giulietta QV 12r.

Domyślnie

Podlaskie, nikogo blisko nie ma kumatego, wątpię, że to coś poważnego bo nigdy nic się nie działo, tylko teraz przez przypadek jak izolowałem kabelki od podświetlenia tej popielniczki bo jeden lekko się przetarł i myślę, że na wszelki wypadek to zaizoluję, dotknąłem 2 do siebie i klops, a światła w tym momencie włączone były i nie zauważyłem tego
    Edit. Nie wiem jakim cudem ale już drugi raz umknął mi spalony bezpiecznik w skrzynce bezpieczników pod kierownicą, za widna przejrzałem wsio i spalony 10A nie wiem nawet od czego Alfa sprawna i dzisiaj leci na wymianę kpl. sprzęgła z dwumasą, pozdrawiam i wszystkim dzięki za pomoc!
    Ostatnio edytowane przez pawel2910 ; 25-09-2013 o 08:18