Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Temat: Czy warto kupić Alfa Romeo 166 2.0 TS 155KM

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Poszukaj w liście użytkowników kogoś co ma TS`a i jest w miarę aktywny. Napisz do niego PW i może ktoś się znajdzie "kumający bazę".

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Huta Krzeszowska/Londyn
    Auto
    Giulia 2.2 Speciale /Alfa Romeo 166 2.0 TS byla/ 159 2.4 JTDM byla /

Domyślnie

Witam. Tak jak wspomnieli koledzy wcześniej Ts to niezbyt dobry wybór tym bardziej z nieznanego źródła. Wiem co mówię i drugi raz tego błędu bym nie popełnił. Kupiłem swoją belle i po niedługim czasie wyszedł mały remont silnika heh panewki. Wszystko zostało zrobione przez znajomego mechanika i auto pośmigało jeszcze trochę do czasu gdy znów obróciło panewkę. Podjąłem decyzje o wymianie jednostki. Udało się znaleźć Ts w Radomiu. Pojechałem z kolegą z forum [czesany], gdyż nie wolałem żeby zobaczył go ktoś kto posiada Ts wiec wiedział na co zwrócić uwagę itp za co jestem mu dozgonnie wdzięczny. Po przywiezieniu wymieniono profilaktycznie panewki i od tamtej pory odpukać ok. Jeżeli dalej chcesz zakupić 2.0 to przeczytaj to co napisałem nie jest to regułą ale lepiej weź V6 spali niewiele więcej a konstrukcyjnie dużo lepsza jednostka.

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

Do autora
    Co do sprawdzania oleju itp przez ojca to wiesz ze kupujesz auto od handlarza a on to napewno juz uzupełnił itp
    Jestem tego pewny bo auto jest wypucowane pod sprzedaż itp.
    Najlepszym wyjściem jeśli juz naprawdę chcesz alfe z tym silnikiem to poszukaj w dziale sprzedam
    i kup od kogoś z forum, będzie to dla Ciebie napewno dużo pewniejsze nawet gdybyś miał jechać na 2gi koniec Polski- będzie to dla Ciebie bardziej przyszłościowo opłacalne niż kupno no kota w worku...

2ga sprawa pytasz o zawieszenie... W 166 jest zawieszenie wielowahaczowe - czyt. bardziej skomplikowane niż w aucie które ma belke
    tzn jest o wiele więcej części które mogą juz podlegać wymianie no i generalnie ceny napewno nie są takie jak ceny części do obecnej Corsy
    Ale jak wszystko zrobisz to masz spokój i wielką wygodę bo to jest wielki atut 166- kanapa na autostradę
    Dla mnie było piekielnie wygodne i świetnie trzymało się drogi.
    I to jedyne auto jakie zamierzam dalej kupić ja szukam powoli z V6ka pod maską ale jeśli jednak przeważy wariant bardziej "EKO" to będzie 2.4 Klekocik- wg większości opini pancerna jednostka i właśnie ją polecałbym Ci jeśli myślisz bardziej o ekonomi ponieważ przy normalnej jeździe nie spali Ci wiele tej ropy
    W przeciwieństwie do TS'a który w moim przypadku ze sprawną instalacją LPG gdzie miałem wszystko zrobione na "cacy" nie spalał mi mniej niz 13litrów i to w trasie
    a jeździłem dość spokojnie.

Także życzę udanego zakupu i bezawaryjności (zbytniej)

- - - Updated - - -

ale żem sie na wypowiadał ^^

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Garwolin
    Auto
    alfa romeo 166 2,0 TS + LPG

Domyślnie

eee kolego ze spalaniem to cos przesadziles jak ja jechalem swoja za inowroclaw czyli trasa 330 km w jedna strone to udalo mi sie zejsc do 9,5 litra lpg na trasie oczywiscie jazda ok 110 km/h bez butowania

Użytkownik Romeo Avatar konrad251
    Mieszka w
    Leżajsk / Dublin
    Auto
    166 - Była

Domyślnie

No moja tyle paliła mimo iż instalacja itp wszystko było dobrze
    Ja sie dziele swoją opinią
    Pozatym na necie są strony które pokazują ile spala dane auto i są to dane użytkowników więc wszystko mozna sprawdzić

http://www.autocentrum.pl/spalanie/a...5km-1998-2001/
    Sredio TS wg tego pali 11
    mój pił 13 ale przy cenie LPG te 2 litry to nie robią wrażenia

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    OP/DZA
    Auto
    Służbowe wozidło pasek b7

Domyślnie

Mój TS-ik pali według ICS-a 9,2 litra na prawie 5tys km, a według dystrybutora to 10l/100km

B@nan
    Gość

Domyślnie

Jeżeli będzie z tym autem ok to je wezmę. Jak kupię to dam znać i pojadę do mechanika aby je przejrzeć. Ewentualnie umówię się może z kimś z forum aby to zobaczył.

Użytkownik Romeo Avatar jary17
    Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto
    164 3.0 12V była przesiadka na 166 3.0 V6 24V+156 1.6TS BMW E36 1.8is

Domyślnie

Cytat Napisał B@nan Zobacz post
    Jeżeli będzie z tym autem ok to je wezmę. Jak kupię to dam znać i pojadę do mechanika aby je przejrzeć. Ewentualnie umówię się może z kimś z forum aby to zobaczył.
    Twój wybór, Twoja wola powodzenia.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar marian666666
    Auto
    166 2.5 V6

Domyślnie

moim zdaniem najlepiej brać jednostki których większość nie chce, gdyż:

1. jest mniej zainteresowanych, więc zazwyczaj cena spada
    2. są w lepszym stanie od tych bardziej chodliwych (bardziej szanowane silniki np. z powodu legandarnych usterek panewek)

takie mam doświadczenia

ostatnio jeździłem 6 lat Lancia Kappa 2.0 146 koni i było mówione o panewkach, a ja raczej nie przeciążam, nie pałuje na zimnym, czyli trzymałem się normalnych zasad eksploatacji i wszystko
    w jak najlepszym porządku

w sumie, to myślę, że trzeba być delikatnym dla włoskiego samochodu a powinien jeździć normalnie
    bez względu na rodzaj slinika

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał marian666666 Zobacz post
    w sumie, to myślę, że trzeba być delikatnym dla włoskiego samochodu a powinien jeździć normalnie
    bez względu na rodzaj slinika
    Wychodząc z tego założenia, można jeździć najgorszymi silnikami, wymieniać olej co kilka tys. itp. itd. i będzie OK.
    Na szczęście V6 można jeździć normalnie, nie mając z tyłu głowy "uważaj jak jedziesz, monitoruj temp, wilgotność, poziom płynów, obroty i stosunek masy bagażu do wciśniętego buta"
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html