Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Alfa 159 Ti 1.9 JTD Płock

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Cytat Napisał Szałek Zobacz post
    np poszukaj mi 156 po lifcie w takim idealnym stanie? Są takie, ale nikt ich nie chce sprzedać bo to zbyt dobre auta.
    Raczej ludzie szukają padaki za male pieniądze... Swoją 156 sprzedaję bo trafiła mi się 159 od kolegi, ze znaną mi historia itd. Niestety prawie nikt nie pyta o moja 156 bo za droga??? Nie wiem.. Nikt nie chce kupic auta które "do wczoraj" śmiagało bez problemu ale musiało ustąpić młodszemu - każdy szuka taniego a potem będzie remontował i narzekal jakie to AR sa awaryjne...

Taki mały OT...

Użytkownik Świeżak Avatar Ciacho13
    Mieszka w
    Rypin
    Auto
    AR159 SW TI 2.4 JTDm 210ps 2008 black + Seat Ibiza 6L Sport 1.9 130ps 2003 Black

Domyślnie

Ja wcale jadąc tam do Płocka nie twierdziłem, że to jakaś nie wiadomo jaka okazja, jedyne co skłoniło mnie do wyjazdu do Płocka (defacto 65 km w jedna stronę - więc żadna podróż) to fakt, że to pierwsza 1.9 Jtdm TI z ksenonami (bo na zwykłe soczewki każdy narzeka). Szyba z odpryskiem to pikuś, bo są firmy co to remontują rozwiercając i zalewając żywicą dając gwarancję i zaświadczenie, w razie kontroli "drogówki", niedziałające spryskiwacze do reflektorów też naprawiłbym od razu, lub jeśli naprawa byłaby bardziej skomplikowana to z czasem. To co u mnie zdyskwalifikowało to auto to błąd poduszki i fakt, że przebieg musi być skręcony, bo auto ma niby 178 tyś przebiegu, a skóra na kierownicy i lewarku ręcznego złachana dużo gorzej niż w moim Seaciku który ma 231 tyś na ten moment (nikt mi nie wmówi, że AR na wypasach TI ma gorszej jakości skórę niż Seat który nie jest żadną Cuprą ani nawet FR'ką). Ja jestem skłonny kupić auto w którym muszę coś dołożyć lub wymienić, ale nie jeśli na dzień dobry ktoś kłamie mnie na przebiegu (i to raczej ostro) a do tego któraś z ośmiu poduszek jest walnięta i szukaj wiatru w polu, poduszka wybuchnie w nieodpowiednim momencie lub podczas wypadku wcale. Dziękuję bardzo. Jutro jadę oglądać czarną TI Kombi z 2008 roku i silnikiem 2.4 jtdm za 46 tyś.

Użytkownik Znawca Avatar Zmianowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Kodiaq 23' L&K

Domyślnie

Cele postawione masz zacne,
    Przebieg- wiadomo nikt nie chce być oszukany na starcie z przebiegiem - pomijam "Kowalskich" którzy sami się oszukują przebiegiem swojej nowo zakupionej fury byle tylko rocznik był młody, no bo jak to pokazać się przed sąsiadami....
    Poduszki - tak samo, nie byłbym w siódmym niebie gdyby podczas kolizji zamiast wystrzelonej poduszki wyleciała na mnie Wyborcza albo Rzeczpospolita..
    Może dla Ciebie 65km to pikuś i lubisz podróże po komisach ale wg. mnie jeżeli jesteśmy poważnie zainteresowani kupnem samochodu to pierwsze co, to przeglądamy te najdroższe oferty (oczywiście w granicach budżetu - ale też nie 20k PLN za samochód wart 1,5x tyle). Szukanie TI porównałbym trochę do Brery, jest to samochód trudny do sprzedania ale z drugiej strony dostać w bdb stanie to wyzwanie (no i trzeba dysponować odpowiednim budżetem, bo kupić minę na kółkach to nie problem).
    A jeszcze jak taką okazję sprzedaję handlarz no to już wiadomo że to nie Caritas i coś za tą ceną się kryje.
    Powodzenia w poszukiwaniu wymarzonej 159

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Ciacho13 Zobacz post
    Ja wcale jadąc tam do Płocka nie twierdziłem, że to jakaś nie wiadomo jaka okazja, jedyne co skłoniło mnie do wyjazdu do Płocka (defacto 65 km w jedna stronę - więc żadna podróż) to fakt, że to pierwsza 1.9 Jtdm TI z ksenonami (bo na zwykłe soczewki każdy narzeka). Szyba z odpryskiem to pikuś, bo są firmy co to remontują rozwiercając i zalewając żywicą dając gwarancję i zaświadczenie, w razie kontroli "drogówki", niedziałające spryskiwacze do reflektorów też naprawiłbym od razu, lub jeśli naprawa byłaby bardziej skomplikowana to z czasem. To co u mnie zdyskwalifikowało to auto to błąd poduszki i fakt, że przebieg musi być skręcony, bo auto ma niby 178 tyś przebiegu, a skóra na kierownicy i lewarku ręcznego złachana dużo gorzej niż w moim Seaciku który ma 231 tyś na ten moment (nikt mi nie wmówi, że AR na wypasach TI ma gorszej jakości skórę niż Seat który nie jest żadną Cuprą ani nawet FR'ką).
    A nie dało Ci do myślenia to, że raczej nie ma większych szans na 159-kę w wersji Ti, z rocznika 2009 czy też 2008, za kwotę rzędu 36 tysięcy, przy takich parametrach jak podał sprzedawca? To jest kwota, jaką się płaci za w miarę dobrze utrzymany, bez przejść, egzemplarz 1.9 JTDm 16V w wersji Progression z 2008 roku, a nie auto z rzadko spotykanym i bardzo poszukiwanym pakietem wyposażeniowym, w dodatku, jak sam zauważyłeś, z ksenonami. To, co napisałeś o defektach auta i tak stawia je w całkiem niezłym świetle, bo nawet gdybyś miał do niego dołożyć 5 tysięcy złotych, to i tak cena końcowa nie byłaby z górnej półki...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Zmianowy Zobacz post
    Cele postawione masz zacne,
    Szukanie TI porównałbym trochę do Brery, jest to samochód trudny do sprzedania ale z drugiej strony dostać w bdb stanie to wyzwanie (no i trzeba dysponować odpowiednim budżetem, bo kupić minę na kółkach to nie problem).
    159 Ti - jeśli nie jest pokombinowana - sprzedaje się dużo szybciej, niż zwykła 159. Szczególnie zupełnie "normalna" wersja 1.9 16V.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Coraz częściej pojawiają się takie ogłoszenia.TI rocznik 2008-2009 i okolica 40 tys.Naprawdę są ludzie ,którzy dają się na to nabierać ?

BTW.Niedługo 159 TI będzie tak samo dużo jak bmw M-pakietowych hehe.
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 02-10-2013 o 07:10

Użytkownik Alfa i Omega Avatar creaf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 SW

Domyślnie

Nikt na przebiegu Cię nie kłamie

37k za to auto możliwe że to cena odzwierciedlająca przebieg Kup kabelek za 30zł i jeździj z laptopem oglądać auta

Przy 2.4 to jeszcze bardziej bym uważał, akcyza 18,6% zamiast 3,1%...
    Była: 156 1.9JTD SP3

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mario595
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Była Alfa Romeo 156SW Ti, jest Ford S-Max

Domyślnie

No nie wiem - mi bardzo się podoba ten egzemplarz. Jeszcze delikatnie ją sprawdzić czy nie jest czasami krzywa i fajne auto za dobrą kasę. Poduchy to zapewne jakaś kostka - sam tak mam gdy pasażer jeździ mi z fotelem przód, tył. No cóż - może nie jestem zbyt wymagający ale naprawdę fajny samochodzik.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Przede wszystkim fajnie, że ktoś obejrzał tą "9", a jeszcze fajniej, że podzielił się z nami spostrzeżeniami, gdyby ktoś był zainteresowany, to przynajmniej wie czy jest sens tracić czas i jechać oglądać. Ja sądząc po cenie spodziewałem się raczej padaki, ale jeśli oprócz wymienionych przez Ciebie usterek nie ma innych, to jest to atrakcyjna oferta.
    Przebieg oczywiście można sprawdzić i w moim odczuciu byłaby to decydująca kwestia.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Świeżak Avatar Ciacho13
    Mieszka w
    Rypin
    Auto
    AR159 SW TI 2.4 JTDm 210ps 2008 black + Seat Ibiza 6L Sport 1.9 130ps 2003 Black

Domyślnie

Nie no auto pojechałem, zobaczyłem, wymieniłem to co zauważyłem sam, a ludzie mnie jeszcze ganią za to Gdybym był jeleniem to bym je kupił, nie jestem, podziękowałem

Dzisiaj sytuacja się zmieniła, dzisiaj autko w końcu kupiłem. 159 SW 2.4 JTDM 210 km z roku 2008, czarna od prywatnej osoby, a nie od handlarza. Autko przed kupnem sprawdzone w ASO AR na Połczyńskiej w Wawie. Przebieg potwierdzony, powłoka lakiernicza sprawdzona drugi raz przez serwisantów i wyrok : nie było napraw lakierniczych. Auto prócz tego sprawdzone kompleksowo wraz z diagnostyką komputerową i do wymiany mam tarcze + klocki hamulcowe (obie osie) + 2 łączniki stabilizatora z tyłu. Skrzynia, silnik sprzęgło ok. Auto raptem kilka wgniotek parkingowych bo "debilach" otwierających drzwi akurat na środku Alfy. Za jakiś czas zapodam specjalny temat, na dzisiaj zbyt dużo wrażeń. Witam i proszę o miłe przyjęcie do klubu

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mario595
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Była Alfa Romeo 156SW Ti, jest Ford S-Max

Domyślnie

Gratuluje! Dawaj fotki do odpowiedniego dzialu kolego
    Sent from my Lumia 800 using Board Express