a sam panel klimy mozna w miare bezinwazyjnie przelozyc ?
a sam panel klimy mozna w miare bezinwazyjnie przelozyc ?
Panel klimy to plastikowe pudło z gniazdem na wtyczkę wiązki. I właśnie ona się różniła między rocznikami. Nowa, inna weszła chyba od cf2 ale dokładnie nie wiadomo. Na pewno jeszcze przed liftem. Więc jak ogarniasz schematy elektryczne i lutownicę to nic prostszego. Wszystko da się prosto. A jak nie ogarniasz to szukaj takiego jak masz.
Czy jak wepnę tą przejściówkę w ICSa zamiast kabla od zmieniarki:
http://allegro.pl/zlacze-aux-mini-is...545490124.html
to będę mógł bez problemu słuchać muzyki z mp3 iriver, jak tu ? :
http://allegro.pl/iriver-t60-2-gb-bcm-i3587743431.html
dzięki
Nie. Gdyby to było takie proste to każda zmieniarka by hulała w 166 a mp3 z iphona każdy by sobie podłączył w 10min.
ICS komunikuje się ze zmieniarką specjalnym zakodowanym protokołem. Działa tylko z fabryczną (jedną jedyną) zmieniarką oraz emulatorem loudlink i audiostrada. Nikomu innemu się nie udało albo nie chciało rozgryźć tego protokołu więc nie zadziała. To samo się tyczy tego kabelka. ICS jak nie "zagada" ze zmieniarką to nie wpuści żadnego sygnału z mini ISO.
Maryś jedyne i tanie rozwiązanie to tzw MP3-AUX - poczytaj o tym w tematach podwieszonych.
[C
właśnie odkryłem iż odtwarzacz nie kręci mi kasety to i aux pewno nie da się zrobić
czyli jedyne wyjście, podłączyć własne radio - a mam bardzo fajne bo Alpine jeden z najw. modeli z roku 2004
no albo grać tym co jest
loudlinka i tak nie kupię bo to bez sensu wydane pieniądze, radio wbudowane i tak całkiem nieźle gra
Masz DSP?
Druga sprawa to kaseciak Ci tylko nie kręci czy w ogóle się nie przełączna po wsunięciu kasety? Bo jak tylko nie kręci ale przełącza to będzie aux. Nawet lepiej że się nie kręci![]()
dsp chyba nie mam, bo do tego żółtego małego iso które jest obok niebieskiego i zielonego nie ma kabelków
chyba mam większy problem z kasetą , bo wrzucę kasetę i wtedy ics pokazuje napis CASETTE i trójkąt przy napisie raz w jedną stronę, raz w drugą i tak po 6-7 sekundach wyrzuca kasetę
a jak kaseta działa to cały czas pisze Casette i jest trójkąt w którąś stronę ?
Tak, trójkąt w jedną stronęweź wsuń ten język w środku (np długopisem) symulując wkładanie kasety i wtedy zobacz czy będzie działać dobrze. Objawy które opisujesz wyglądają jakby napęd nie miał siły ciągnąć. Jak nie będzie kasety to może nie będzie problemu.
coś w tym jest
gdy wrzucę kasetę to przełącza się elegancko z radia na kasetę, czyli jeżeli dobrze myślę, że zaczyna wtedy płynąć audio z kasety jeszcze zanim sama kaseta ustawi się w napędzie, być może tak jest
więc być może jeżeli mechanizm zablokowałbym, to znaczy, żeby nie wciskał tego małego plastikowego wypustu, który rozłącza kasetę i wtedy ten napis Casette mrugałby w jedną i druga stronę to być może grałoby to ... no nie wiem, najpierw muszę mieć te małe imbusy .. kto to takie śrubki wymyślił .. Niemcy ? lol
Ostatnio edytowane przez marian666666 ; 07-10-2013 o 19:03