W trybie iPod UI mode sterujesz wszystkim z iPoda. W trybie iPod GW mode – z radia lub z kierownicy.
- - - Updated - - -
Update: oryginalna Apple'owska przejściówka na Lightning działa, więc nowsze modele iPodów i iPhone'ów też działają (podłączyłem iPhone'a 5). Spotify i Deezer działają bez problemu po uruchomieniu z telefonu, jeszcze nie próbowałem, czy da się sterować z kierownicy/radia.
- - - Updated - - -
I jeszcze jeden update: w trybie iPod GW CD1 do CD4 ze zmieniarki powodują wywołanie odpowiedniej playlisty z iPoda. CD5 robi za "Play All".
Wrażenia ogólne: bardzo sprytne urządzenie, nie wiem czy w ogóle będę USB podłączał, bo większość rzeczy ostatnio i tak mam offline ze Spotify albo Deezera.
Zakupiłem XCarLinka na tej aukcji i już od tygodnia z nim jeżdżę. Niestety czyta mi tylko 4 foldery (po 99 utworów), ale działa to perfekcyjnie. Nic się nie zawiesza, sterowanie z kierownicy działa jak należy i jak do tej pory czyta wszystkie utwory. Ogólnie polecam, bo nie trzeba już żonglować płytami, gdy ma się ich około 15 na karcie pamięci. Jakość dźwięku zadowalająca (melomanem nie jestem).
Teraz tylko czeka mnie kombinowanie żeby czytał tych folderów więcej.
Denerwował mnie brak tych 2 ostatni folderów i napisałem do sprzedawcy co zrobić, a oto jego odpowiedź:
U mnie zadziałało, więc jak ktoś ma taki problem to powinno pomóc.Prosze wybrac 4 folder a nastepne przejsc do ostatniego utworu i pozostawic. Po zakonczeniu ostatniego utworu z 4 katalogu automatycznie wczyta sie katalog piaty. Tak samo prosze zrobic z piatym katalogiem wtedy automatycznie wczyta sie szosty katalog. Po jednorazowym takim zabiegu wszystko powinno zaczac dzialac poprawnie.
Posiadam Dension Gateway Lite BT i przy podłączeniu telefonu przez bluetooth (iPhone 4S iOS7) działa mi przewijanie/cofanie utworów z kierownicy natomiast nie udało mi sie na razie uaktywnić przycisku odbierania. Jutro mam zamiar aktualizować firmware w urządzeniu, napisze czy coś się zmieniło.
Ostatnio edytowane przez mateoski ; 10-11-2013 o 19:52
Ja w 159 do standardowego radia podłączyłem emulator z Aliexpress kupiony za niecałe 36 USD. Ogólnie działa sprawnie, odczytuje 9 folderów. Jedynie co, to z "uporem maniaka" pamięta czasówkę ostatniego utworu, nawet kiedy przeskakuje z pliku na plik. Ale to też nie zawsze. Ogólnie, za tą kwotę, fajny sprzęt.
https://www.aliexpress.com/item/USB-SD-AUX-car-MP3-music-player-Adapters-CD-machine-change-for-Fiat-Alfa-Romeo-Lancia/32739637902.html
![]()