To był cytat serwisanta z ASO. Problem polega też na tym, że jak jest mało oleju to najpóźniej olej dotrze do rozrządu a wtedy zaczynają przycierać się wałki.
To był cytat serwisanta z ASO. Problem polega też na tym, że jak jest mało oleju to najpóźniej olej dotrze do rozrządu a wtedy zaczynają przycierać się wałki.
159 1.9 JTDM 150KM
wcześniej GTV6, 147GTA,156 2.0JTS i 156 1.8TS
W 147 tak właśnie jest...Napisał tomkap
Powiedzcie jak jest z kontrolka oleju w 155 1.8 Jak włanczam zapłon to mi nie świeci... tak powinno byc? napewno dziala bo przy wymianie oeju włonczylem zapłon i świeciła ta druga na konsoli centralnej tez... wiec czemu nie zapala sie z innymi kontrolkami gdy wlonczam zaplon???
Znaczy jak? Miga w takich sytuacjach jak jest minimum oleju na miarce?Napisał rigobert
W momencie gdy bardzo gwałtownie skręcasz, to na komputerze pojawia się komunikat o zbyt małym poziomie oleju, pomimo że po zatrzymaniu jest go pod kreskę.Napisał tomkap
Czyli na torze wyścigowym, z zakrętami, gdzie są duże przeciążenia, taki komunikat wyświetla się co chwilę, każde alfie, która nie ma max. oleju. Coś mi tu nie pasuje.
masz żarówkę spalona albo uszkodzony czujnik ciśnienia oleju chyba ,że spadł przewód z tego czujnikaNapisał laska
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Bez sensu. Mnie już denerwuje zapalająca się rezerwa na zakrętach , a co dpioero jakby doszedł do tego olej.Napisał rigobert
Swoją drogą, po wymianie oleju (4l Agip SINT 2000) na kresce międy MIN, a MAX jest na jakieś 3/4 kreski. Za 10 tys. km stan jest taki sam.
Pozdr. Tiga :wink:
Również trzymam stan oleju pod max tzn. tak zalałem w czasie wymiany i odpukać przejechałem ponad 8 tyś i na razie nie mam powodów do narzekań.
Ale jak zmienialem olej i go wylałem z silnika włączylem zapłon to świeciła.... Po zalaniu olejem przestała....Napisał piotriix