To że lekko jest skręcone to raczej normalne bo linki są różnej długości i to niweluje ten efekt.
To że lekko jest skręcone to raczej normalne bo linki są różnej długości i to niweluje ten efekt.
Problem rozwiązany. Prawa linka ręcznego zardzewiała i zatarta. Na dodatek przy wymianie się urwała. Zakupiłem nową za 45zł, wymiana 0zł i 25min roboty.
- - - Updated - - -
Problem rozwiązany. Prawa linka ręcznego zardzewiała i zatarta. Na dodatek przy wymianie się urwała. Zakupiłem nową za 45zł, wymiana 0zł i 25min roboty.
Ja bym tam wszystkie 3 wymienił jak już przy tym się grzebieNo chyba że poprzednik też tak wybiórczo je wymienił i wyglądały przyzwoicie
Z tym że pewno jeszcze pierwszy montaż był to może Cie w zimie czekać ponownie robota...
Była: 156 1.9JTD SP3
U mnie np. nie rowno reczny bral, moze i linki bym wymienil bo ewidetnie jedna z koncowych jest naciagnieta, ale w 15 letnim aucie wystarczy taka linke z podkladkowac na pancerzu aby odpowiednio kola rowno braly.
U mnie właśnie przez linki ręczny żył własnym życiem, po niecałym roku eksploatacji ręczny znowu staną, a więc wszedłem pod auto i widzę, że lewy hamulec nie puszcza, odbiłem młoteczkiem i pomyślałem, że trzeba zacisk zmienić, oczywiście zamówiłem i podczas wymiany okazało się, że zaciski są ok, ale linki tak skorodowały w środku, że nie chciały się ruszać, morał z tego taki, że albo nowe linki od początku zalewać olejem lub innym specyfikiem lub nie zamawiać najtańszych tak jak ja to zrobiłem (w AS24 nie wiem co to za firma). Tak nawiasem to mam do sprzedania dobry lewy zacisk tył![]()
U mnie jedna linka była jak nowa więc pewnie nowa bo był też ułamany ząbek od ramki tego mieszka na lewarku ręcznego więc na bank ktoś tam grzebał. Panowie a da się wymienić sam ten guzik na lewarku? Popękany mam strasznie ;/