ja też kupiłem wypukłą naklejkę i mam ją już ponad dwa lata ,nie płowieje jak oryginał,myjnia też jej nic nie straszna.
ja też kupiłem wypukłą naklejkę i mam ją już ponad dwa lata ,nie płowieje jak oryginał,myjnia też jej nic nie straszna.
Kilka lat temu wymieniłem emblemat na scudetto. Jest to banalnie prosta czynność z tym, że znaczek jest dość drogi. Póki co nic złego się z nim nie dzieje - wygląda jak nowy. Przed chwilą zamówiłem naklejki na tylne logo. Podzielę się wrażeniami jak nakleję. Pozdrawiam.
A więc tak. Naklejka wykonana jest solidnie. Idealnie pasuje w środek oryginalnego loga, lecz jest jeden mały drobiazg, który psuje nieco obraz całości. Mianowicie napis ALFA ROMEO wydrukowany jest po nieco mniejszym promieniu niż powinien, więc literki nie pokrywają się z tymi na logo. Na domiar złego w oryginalnym emblemacie są one lekko wypukłe, więc spodnia warstwa naklejki trochę się marszczy nie w tym miejscu co powinna. Z bliska średnio to wygląda. Jednak mimo wszystko jestem zadowolony. Jeszcze jedno - naklejka ma nieco jaśniejsze, żywsze barwy.
http://i225.photobucket.com/albums/d...psb18cd9e0.jpg
Ostatnio edytowane przez slawex1983 ; 23-10-2013 o 19:31
Hm, ja kupiłem tutaj http://allegro.pl/emblemat-alfa-rome...634606836.html i jest to zupełnie inny emblemat niż pokazujesz na fotce. Mają przyjśc do piątku i zobaczę, ale jak będzie takie jak Twój to zwracam, bo to zupełnie inne kolory niż być powinny.
Ostatnio edytowane przez FrankyFurbo ; 23-10-2013 o 20:55
To ten sam sprzedawca od którego kupowałem. Zdjęcie lekko podbija intensywność barw (pewnie przez użycie lampy błyskowej). W rzeczywistości nie jest aż tak źle, choć do oryginału dużo brakuje.
Ja kupowałem naklejki od kolegi wiertła za grosze i jest git malina
Przód i tył oklejony i trzyma się ładnie od pol roku ani warunki atmosferyczne ani myjki tego nie ruszyło i nic nie wyblaklo itp
Ja też mam te naklejki. Faktycznie są za jasne, ale trzymają się i za 9,90 dwie sztuki to aż głupio narzekaćJak ktoś chce takie jak oryginał, to niech kupi oryginał.
Ja kupiłem kiedyś całe scudetto od 146 chyba i z niego przełożyłem logo. Pasuje idealnie i już jakieś 4 lata jeżdżę i nie widać żeby blakło.
A jak to jest z wymianą logo na tylnej klapie? Bo z przodu mam już nowe, ale z tyłu zaczyna powoli blaknąć niestety :/