wtryski wtryski wtryski. HDI słynie z tego problemu. Czy to 1,5 czy 2.0hdi nie ma znaczenia
wtryski wtryski wtryski. HDI słynie z tego problemu. Czy to 1,5 czy 2.0hdi nie ma znaczenia
Kumpel zeszłej zimy w swojej cytrynie przerabiał ten temat dwa wtryski mu lały
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Noo tutaj też dokładnie tak samo, najpierw jeden w zimie i teraz drugi po paru miesiącach padł ...ale cena nie straszna więc oby chodziło wszystko jak należy.
Identyczny problem u mojego taty w 2,0 TDCI w C-Maxie, czyli tym samym PSA, o którym tu mowa. Dokłądnie te same objawy - biały dym (w dodatku o dziwnym zapachu) i telepanie + ciężki rozruch na zimno...
Jakie tam w końcu wtryski siedzą? Różne źródła podają różnych producentów...
Noo bo tak rzeczywiście jest, różne siedząu mojego ojca akurat siemens sid801a a w innych bosch który ma pompe w baku tak jak jtd a siemens zasysa sam z baku
![]()
a kolega marki nie pomylił?
nie ma 1.5HDI!!! jest 1.5dci i chodzi w tym przypadku o Renault
HDI są 1.4 1.6 2.0 2.2 2.7 i może coś większego jeszcze w jakimś dostawczaku i z tego co wiem wszystkie są tworem PSA
- - - Updated - - -
a w tym silniku nie trzeba przypadkiem kodować wtryskiwaczy?Kiedyś w necie dorwałem info,że nierówna praca hdi z układem siemens nie musi być jakims wielkim problemem ponieważ układ może akurat przechodzić proces kalibracji.Zresztą przeczytaj sam,tutaj piszą podobnie http://www.auto-swiat.pl/1-wszystko-...silnika-20-hdi
chce wam powiedzieć że silniki 1.6 hdi do są ogólnie do d..y a te 2.0 i 2.7 występują w gupie fiata w zamian za to że FIAT produkuje dla PSA dostawczaki.
Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.
ja nie napisałem że 1,5 to hdi.
W sumie w 206 jest 1,4 bądź 1,6 o oznaczeniu hdi i wiele one się nie różnią. Tak czy siak to gówniane konstrukcje.
Mam prośbę, czy mógłbyś w skrócie przybliżyć jak powinienem prawidłowo przeprowadzić próbę przelewową w tym silniku? Albo podać instrukcję, którą Ty się kierowałeś. Nigdy wcześniej nie robiłem tego, a nie chciałbym czegoś spieprzyć, to raz, a dwa przeprowadzić to prawidłowo (czas, obroty, itd).