Od takich magikow i ich aut jak najdalej![]()
Od takich magikow i ich aut jak najdalej![]()
No ok. 120tys. ale poza zużywaniem się paska jest jeszcze starzenie materiału z którego jest wykonany, a w tym konkretnym samochodzie to on ma już 9 lat- myślę, że to cud, że sie jeszcze nie urwał. Jest jeszcze możliwość, że był wymieniany, a właściciel nie chce się przyznać, bo na liczniku kilometrów mu znacznie ubyło- taki nasz polski standard :wink:
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
ten bark kosztuje w granicach 130 zl wieb bo do mojej dawnej 146 dokupywalemNapisał Ludvigus
ozzy, przy normalnej jezdzie zawor tez sie nie pwinien urwac, a mojemu znajomemu sie wlasnie urwal.
Tez mysle ze 120 000 km to przesada. Podobnie w zaleceniach mial kiedys seat, ale w zwiazku z tym ze paski jednak trzaskaly, wrocil do 80 000 km. Wymiana rozrzadu przy 20 000 km to tez przesada, mysle ze w granicach 60 000 - 80 000 km jest w porzadku. W koncu opinie takie a nie inne z niczego sie nie wziely.
Jesli jestem w bledzie to mnie poprawcie, ale wydaje mi sie ze w silniku 2.0 TS 16V przy rozrzadzie jest samonapinacz i nic mechanik tam do ingerencji nie ma.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Ja nie mam wariata - dieselale pasek byl u mnie wymieniany przy 90 tys w ASO w Niemczech - wiec ta teoria wczesniej wymiany - tym bardziej w dieslu nie wziela sie znikad. U mnie zaraz 154 tysie wiec w styczniu kiedy sie finansowo otrzepie po swietach i sylwestrze - wymieniam kompletny rozrzad chocbym miala zeby w tynk wbic :mrgreen: Bede maiala spokoj na troche. Straty ktore moga wyniknac z awarii sa niewspolmiernie wysokie.
ja płaciłem za emblemat do przodu 59zł a do tyłu 87złNapisał DDEvil
Zastanawia mnie tylko dlaczego właściciel serwisu fiata i alfy jeździ tak wg. mnie zaniedbanym samochodem skoro jego serwis kosztuje znacznie mniej niż np. mnie.
Brak znaczka z tyłu, rozrząd nie zmieniony przy 120tys. km a znalazło by się pewno jeszcze kilkanaście innych rzeczy...
Użytkowałem 156 1.8 TS przez 5 lat .Pasek rozrządu wykazał ślady zużycia po 80 kkm i jazdach głównie w długich trasach , został wymieniony.Następnie jeżdżony był praktycznie tylko w mieście i przy 160 kkm pasek się zerwał. :cry: Tak to wyglądało u mnie, auto salonowe ,bezwypadkowe jeśli to ma jakieś znaczenie przy rozrządzie.
E tam, wiele nie odbiega. Alfy w znacznie gorszym stanie widuje na drogach, a jeżdżą i nic im się nie dziejeNapisał mrutyna
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
jak ja bym był właścicielem serwisu fiata/alfy to bym się wstydził...Napisał fiergloo