Opisane w pierwszym poście objawy są typowe dla łożyska oporowego, wysprzęglik nie ma tu nic do rzeczy.
Opisane w pierwszym poście objawy są typowe dla łożyska oporowego, wysprzęglik nie ma tu nic do rzeczy.
No i łożysko będzie do wymiany. Zacząłem już rozbierać ale z ta skrzynia to jest masakra, połowa boku wypad
Czy wymiana łożyska pomogła? Mam podobne objawy - zgrzyta przy wciśniętym nie do końca sprzęgle. Jak puszczam OK, jak wcisnę w podłogę OK, a w połowie chrobocze.
Obadaj mechanizm za pedałem.
Jaki mechanizm? Gdzie?
Za pedałem jest pompa sprzęgła ona ma się nijak do tego, że jak sprzęgło jest niewciśnięte, to cisza. Wciśnięte do końca - cisza. W połowie wciśnięcia następuje grzechotanie w skrzyni.
Aaaa to nie wiedziałem że w skrzyni Ci chrobocze. Z opisu wynikało że coś Ci chrobocze w trakcie wciskania. Nie zrozumieliśmy się.
Kolego u mnie pomogło. Miałem pęknięte mocowanie na jednej łapce....Nie wiem z czego to robią.......i to przy śmiesznym przebiegu.....
Właśnie ja mam łożysko zintegrowane z wysprzęglikiem. I to już raz wymieniałem prawie nowy, po pedał sprzęgła wpadał w podłogę. Po niecałych 20 tysiącach kolejny zaczął brzęczeć/chrobotać :/ Dzięki za informację.
Mi padło po 15 tys, tzn zaczęło szumiec. Komplet valeo tarcza docisk łożyska dwumas......i łożyska wysypane......
Jednak u mnie był problem z dwumasowym kołem. Było regenerowane i się zaczęło szybko sypać.