To jest CN+ bo tym "plusem" był kolorowy wyświetlacz. Tyle tylko że to przedliftowy model (2001 rok) z softem 26.15.
Jeśli już, to szukaj navi od 2004 roku, a najlepiej 2005 wzwyż.
To jest CN+ bo tym "plusem" był kolorowy wyświetlacz. Tyle tylko że to przedliftowy model (2001 rok) z softem 26.15.
Jeśli już, to szukaj navi od 2004 roku, a najlepiej 2005 wzwyż.
Sprzedawcy mają problem jak ich proszę o przesłanie fotki wersji softu,Niektórzy mówią że się nie znają a innym się nie chce
W sumie z biedy odpuścił bym te mp3 a czy mapy są identyczne do oby navi?
Ostatnio edytowane przez kak-tus ; 09-11-2013 o 18:50
Rodzaj navi, tj czy jest przed czy poliftowa można rozstrzygnąć także z nalepki na obudowie navi z numerem części.
Mapy to nie jest mocna strona tego sprzętu. Ostatnie to wypust na 2010-2011 rok. Po tym czasie przestały być aktualizowane.
Ostatnio edytowane przez kak-tus ; 09-11-2013 o 19:45
Mapy są identyczne. Pasują do przed jak i poliftowych CN+
Nr ze zdjęcia wskazuje na przedliftową.
Poliftowe nr to :
735338693
735387753
735341945
735387754
Witam,
udało się kupić jakieś to radiopan dość dużo spuścił:
http://allegro.pl/nawigacja-alfa-rom...498165686.html
sądząc po naklejce to poliftowa, trochę nie czytelna na fotce. Z tego co udało się wyczytać to końcówka 753 ale to się okaże jak przyjdzie. Dziś została do mnie wysłana.
Gość pisał ,że nawigacja nie woła o kod, czy da się ją tak zrobić czy ściema i będę musiał się bawić "zasilaniem"?
Ale większy problem polega na tym iż potrzebowałbym procedurę proxy bo jak zrozumiałem to po wpięciu radia będzie mi mrugał licznik kilometrów.
Mam elm 327 i Fes-a. Wchodziłem już nawet na tą opcję proxy ale jest po angielsku. Po wejściu do menu wyskakiwał mi komunikat, że wszystko ok i proxy nie trzeba przeprowadzać.
Jak to się odbywa czy trzeba tam coś wklepywać czy proces automatycznie przebiega?
Czy jak przeoczę jakiś błąd w jakiejś centralce to się coś popsuje czy proces proxy nie zostanie rozpoczęty?
Jemu mogła nie pytać o kod, bo komputer elektroniki go zapamiętuje po pierwszym poprawnym wpisaniu. Ty niestety będziesz musiał go oszukać odłączając zasilanie. Bo kodu nie znasz.
Proxy jest proste jak budowa cepa. Przebiega automatycznie. Raczej nic nie zepsujesz.
Jak już wytnę miejsce pod 2din na panelu środkowym to czy będę potrzebował taką ramkę: http://allegro.pl/ramka-radiowa-2-di...655516555.html czy może raczej coś innego?
P.S.
Znalazłem taką antene http://allegro.pl/antena-gps-hrs-pio...708745493.html czy ona będzie pasowała bez problemowo bez przerabiania wtyczki itd?
Nie mogę znaleść żadnej anteny do tel. gsm może zapoda ktoś jakiegoś linka?
Ostatnio edytowane przez kak-tus ; 13-11-2013 o 14:26
Ta antena sie nada ale jej wtyczka już nie, ramka będzie potrzebna, co do anteny gsm poszukaj od starych zestawów głośnomówiących np. po jakiejś nokii
Nada się ta ramka czy trzeba jakąś specjalną? http://allegro.pl/ramka-radiowa-2-di...655516555.html
Co do gps to co mam uciąć ten kabel i zarobić do odpowiedniej wtyczki? jaka to wtyczka?
Byłbym wdzięczny za jakiś link do gsm antena bo tego nie ogarniam.
- - - Updated - - -
No przyszła, tak to poliftowa
Na razie wsadzona bez ramki więc wszystko luźne
Co dziś zrobiłem:
Rozkodowałem radio "bawiąc" się zasilaniem, udało się za 4 razem (szczęście!!!)
Zrobiłem Proxy i licznik nie mruga
Założyłem kartę sim i mimo, że nie ma anteny łapie sygnał i można dzwonić i sms-ować ale niestety nie mam jeszcze mikrofonu więc mnie nie słychać.
To tyle.
Niestety nie mam też anteny gpa, ale to powoli dojdę do wszystkiego
Niestety radio jest po włosku, a jak chcę ustawić angielski to wyskakuje komunikat o Setup CD. Gdzie takie coś znajdę?
Gdzie znajdę jakiś najnowszy soft do tego radia aby czytało MP3?
Niżej wkleję fotki z diagnostyki co o tym sądzicie?
- - - Updated - - -
P.S.
Czy ten nowy soft co obsługuje Mp3 jest po Angielsku? Bo nie pamiętam no co chodziło ale niektórzy narzekali po zmianie na wyższy, chodziło coś o język czy coś takiego
Ostatnio edytowane przez kak-tus ; 13-11-2013 o 17:20