raczej nie mam czasu na takie modyfikacje..
szkoda że nie mam wymaganej liczby postów na forum bo nie moge nawet na Giełdę forumową wystawić na zasadzie ile dasz za tyle bierzesz .. autko zapewne zgnije...![]()
raczej nie mam czasu na takie modyfikacje..
szkoda że nie mam wymaganej liczby postów na forum bo nie moge nawet na Giełdę forumową wystawić na zasadzie ile dasz za tyle bierzesz .. autko zapewne zgnije...![]()
Jeżeli zdrowa blacha, nie zjedzona podłoga, to ja na twoim miejscu rozglądałbym się za wałem o wymiarach nominalnych, w dobrym stanie, do tego nowe panewki i jeden korbowód i śmigasz dalej. Szkoda auta jeżeli jest zadbane.
Po sprzedaniu zostaniesz przy marce? Czy spisujesz na straty...
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
the virus is weak with this one...
A 3.0 pasuje na to samo miejsce bez żadnych przeróbek. Puszczasz to na osprzęcie i ECU z 2.5 i cieszysz się jazdą. Jedzie lepiej, niż na elektronice z 3.0![]()
No nie wiem...mam też 156 V6 i 159 "w dizlu". Oprócz fajniejszego wnętrza właściwie na tym kończą się zalety. Niemiecka fura, niemieckie patenty i jedzie też tak po niemiecku. Z nadwagą i zadyszkąFajne na trasę, ale nie do pomykania po mieście. Chyba, że TBi, ale znajdź i kup dobre w dobrych piniądzach
![]()