Tak te poduszki są do Twojego silnika. A dokładnie jedna jest silnika, a druga skrzyni biegów.
Tak te poduszki są do Twojego silnika. A dokładnie jedna jest silnika, a druga skrzyni biegów.
Witam. Jako autor tematu napisze kilka słów jako podsumowanie. Przyczyna szarpania silnikiem i karoserią okazały sie zużyte poduszki. Wymieniłem wszystkie i niby wszystko wróciło do normy. Poduszki nowe a przy ruszaniu nadal lekko drży, sprzęgło, dwumas , sprawdzone, sprawne. Co się okazało?? Korek wlewu paliwa!!! Nie odpowietrzał, wyszło przy tankowaniu. W baku zrobiło się podciśnienie. Póki co nie dokręciłem do oporu i samochód jedzie jak nowy :-) Zaskoczony w pozytywnym słowa znaczeniu.
Ostatnio edytowane przez mateofordeo ; 03-12-2013 o 20:47
Łańcuszek na pompie oleju na 100% bo się rozciągnął to zmora tego motoru!
Szarpanie ustało zupełnie , ale faktycznie jak się wsłucham w prace silnika to słychać minimalnie szum , może faktycznie łańcuszek o którym kolega pisze. Wcześniej ćwierkało sprzęgiełko alternatora, normalnie samochód orkiestra ale pomimo wszystko można się w nim zakochać i czasem aż żal wysiadać :-)
Hej panowie odświeże temat bo dzis przytrafiła mi si enieprzyjemna przygoda.,,
dzisiaj
W trakcie jazdy po wsicnięciu sprzęgła zaczłaem wyczuwac na pedale sprzegłą wibracje. Troszke mnie to zaniepokoilo, ale jechalem sobie dalej spokojnie.
Łożysko tarczy sprzegla pomyslalem. Jade dalej , dojezdzam do skjrzyzowania i w momencie jak sie zatrzymuje i wciskam sprzeglo przez otwarte okno slysze chrobotanie z okolic skrzyni biegów. Zjezdzam na bok. Gasze auto. Odpalam. I slychac chrobotanie.
JAde dalej i wciskam pare razy sprzegło i sprawa si euspokaja. NA pedale czuje lekkie wibracje ale nie chrobocze. Pozniej juz po przejechaniu kilku km sprawa sie uspokaja.
Dojezdzam do domu i badam:
Co to moze byc?
- biego wchodza normalnie
- podczas gaszenia auta nie telepie
- podczas proby ruszania autem na hamulcu recznym, buda nie telepie
- zadnych wibracji na kierownicy nie ma
- na zalaczonym biegu nie ma zanych niepokojacych dziewkow.
- po odpaleniu auta na wcisnetym sprzegle slychac chrobotanei z okolic skrzyni
- podczas gaszenia auta na wcisnietym sprzegle slychac chrobotanie i jakiś taki trzask, stukot
- auto ma jebotny juz przebieg- bedzie kolo 400 kkm- sprzeglo raczej fabryczne, Odkad mam autko sprzeglo sie lekko chyba slizga bo 1,2 bieg sa bardzo krotkie. Auto jedzie dopiero na 3 biegu wzwyz, ale jedzie ladnie dynamicznie.
Sprzegło lapie raczej nisko.
PomózcieKAzda porada bedzie cenna. ( Za tydzien mialem jechac nad morze, ale raczej bede musial innym autem jechac bo nie chce ryzykowac.
![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 24-07-2014 o 20:56
[C