Hmmm , nie ukrywam że wile razy ten temat słyszałem u mechaników , żęby go jakoś ustawić i chewtnąć .
Wiecie że Rodacy dla 50zł , zrobie takie cuda żeby tylko zaoszczędzić , a potem jest płącz że Alfy się sypią - Ale tak naprawdę , to daj znać dokładnie jakie masz spalanie i o ile się zmieniło - bo ciekawi mnie to![]()
Wariator w ASO to koszt 450zl, przy wymienię rozrządu koszt robocizny o nie wiele większy i masz gwarancje na 2lata... Teoretycznie koszt 450zl na 2lata to duzo ? Koni pewnie ubyło Ci tyle co dawał wariator, a spala więcej bo nie przestawia tego jak trzeba, więc o ile się nie mylę to w zakresie obrotów, w których pracuje wariator po prostu go nie ma i silnik musi czymś sobie zastąpić brak wspomagacza...
Mechanicy powinni jak lekarze, składać przysiężenie
- obowiązki te sumiennie spełniać zgodnie z sztuką zawodową;
- służyć samochodom i dążyć do ich wzorowego stanu;
- według najlepszej mej wiedzy przeciwdziałać usterkom i zapobiegać poważnym awariom, a zepsutym samochodom nieść pomoc bez żadnych różnic, takich jak: osoba kierowcy, marka, model, wygląd samochodu, stan majątkowy kierowcy i inne, mając na celu wyłącznie ich dobro i okazując im należny szacunek;
- nie nadużywać ich zaufania;
- strzec godności stanu mechanika i niczym jej nie splamić, a do kolegów mechaników odnosić się z należną im życzliwością, nie podważając zaufania do nich, jednak postępując bezstronnie i mając na względzie dobro kierowców;
- stale poszerzać swą wiedzę nt. mechaniki i podawać do wiadomości świata mechaniki wszystko to, co uda mi się wynaleźć i udoskonalić.
Ostatnio edytowane przez Mongoose ; 09-11-2013 o 09:23
Najbardziej mnie bawi, że ludzie najpierw robią takie głupoty a potem pytają na forum... Skoro mechanik był taki sprytny to niech teraz może jeszcze przepustnicę częściowo zaspawa, żeby mniej paliło. Ewentualnie zacisk na przewód paliwowy można założyć, żeby mniej z baku wypływało.
podaj namiary na tego kowala
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
akurat powiem wam ze tego kowala to ludzie ze zlotów polecili. niewiem jak ze spawał ale gwarantował ze bedzie wszystko dobrze w 156 sobie zespawał i jakos juz dłuugo jezdzi a co do wahy no to duzo pali za 50 zł 5.39 litr robie jakies 75 kilometrów no ale jak juz bym chciał wymienic to od nowa rozrząd trza ustawiac??a co ze sterowaniem wariata przeciesz podobno jakis sterownik jest od niego po przekroczeniu ilus tys obr wariat zaczyna przestawiac rozrząd a jak jest zespawany to co widzi taki sterownik??
Ostatnio edytowane przez Jankes21 ; 09-11-2013 o 17:45
Nie da się wymieniać wariatora bez rozmontowania rozrządu.Do ustawienia konieczne są blokady.Sterowanie ustawianiem faz rozrządu jest z ECU i jest trochę bardziej złożone niż piszesz.
Nie wiem kto i na jaki zlocie polecał ci tego gościa.
Argument że ktoś tak jeżdzi jest bez sensu.Ludzie jeżdżą bez wielu rzeczy(asy bez zacisku hamulcowego),ale czy o to chodzi???
no dobra niewiem jak on go zespawał ale jezdze tak od maja samochód duuzo pali. moze sonda lambda niewiem pytanie do was alfoholicy czy silnik moze się popsuc od czegos takiego daje mu czasami w pii.....z...de... i powiem szczerze nie narzekam ale na wolnych obrotach 1000 obr silnik jakos tak klekoce se stuka obr sie nie wahają jest w normie ale ta waha mnie denerwuje
gdzie kupie tanio wariator albo czy regeneracja sie opłaca na allegro jest za 25 zł jakas sprezynka i podkladka plastikowa
lubię swoją belle ale 400 km za 200 zł mnie przeraza inni pisza ze za 200 zł powinno sie zrobic 600 km oleju nie bierze wlany castrol półsyntetyk. czy moze ktos polecic mechanika w Radomiu
Ostatnio edytowane przez Jankes21 ; 09-11-2013 o 18:49
Wariator tylko nowy.Przykład : http://allegro.pl/wariator-regulator...684368363.html