Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Temat: GT SELESPEED - jakie ceny aut???

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147

Domyślnie

Cytat Napisał darek2116 Zobacz post
    Chodzi głównie o ilość dostępnych ludzi którzy potrafią to naprawdę naprawiać, sam system ciekawy i nie najgorzej się to sprawuje. Mam w okolicy 3 takie auta i jak na razie nic się nie dzieje. Kwestia co się uda kupić. Silniki Jts to w tym wypadku tylko zasilanie inne reszta to jak Twin spark. Tyle że mocniejszy wał u lepsze Panewki w serii. Reasumując jak zwykle przy zakupie lepiej od razu zrobić większy serwis niż później się bujac z ciągle nie domagającym czymś tam. Podstawa rozrząd z wariatorem i pomiar sprężania przy okazji. Sam zakup plus serwis równa się auto gotowe do jazdy, nie są to auta dla dziadka który jeździ do 3tys i sporadycznie dociska pedal tylko często powodem sprzedaży i to taniej jest wkład w oczywiście stare i znudzone auto oczywiście na którym się nie zarobi i niech się następny martwi

Wysłane z mojego MB525 za pomocą Tapatalk
    A jak pomiar kompresji wyjdzie nieciekawy, to na dzień dobry po zakupie samochodu rozbiórka i naprawa silnika + rozrząd z wariatorem, olej, może przy okazji panewki, uszczelniacze, uszczelki itp.
    I dokładając kwotę za powyższą naprawę można kupić zadbane JTD bezproblemowe w porównaniu do JTSa, którego jak ktoś sprzedaje, to ma już go dosyć, i klienta na to niełatwo znaleźć.

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Wszystko zalezy od tego co sie woli,ja akurat nie jestem entuzjastą diesla.Uważam że psują się o wiele gorzej niż benzyny-może dlatego że dla mnie silnik benzynowy od najmłodszych lat zawsze był do naprawy,a już tym bardziej takie wysilone jednostki.
    Czy to drogo?wątpie nie będe zdradzał swoich cen ale jeśli się wezmie pod uwage te zadbane JTD to pierwsze czego nie lubie i jest drogie to 2mas,potem turbo,nie za tanie świece,wtryski to juz na prawde taniocha czy pompy CR,zawory overboost albo DPF itp-tanioszka i tak ciągle robiąc przy osprzęcie stoje w miejscu a układ korbowo-tłokowy też się zużywa i mimo że wolniej niż w Pb to jednak też a za kase którą trzeba wtopić w osprzęt i w mechaników lub speców od diesli to ja spokojnie rozbieram silnik,zmieniam prowadnice,robie plaszczyzne głowicy,docieram sobie zawory,zmieniam pierscienie i panewki,robie wariator i dalej mam alfe w beznynie czyli z silnikiem który w alfie robi na mnie wrazenie
    Moze i jestem ortodoxem ale alfa to silniki przedewszystkim benzynowe jak dla mnie,oczywiscie nie mam zamiaru tu szykanowac ON ale jezeli chodzi o wrazenia z jazdy jak dla mnie alfa to silniki typu V6 oraz chrumkające boxery czy nawet twin sparki,diesel jest fajny ale juz nie jest tym samym co V6 etc
    Kto jezdzil ten wie,diesel jedynie do maszyn czy aut zarobkowych,nie wyobrazam sobie z czipowanego maserati z napisem JTDM itp
    TS czy JTS ma 4 sondy ale jakoś nie padają na raz,przeplywomierz rowniez ma JTD,w JTD również jest coś takiego jak intercooler i niec spala 4,5litra na 100 kilometrow w trybie miejskim
    Kazdego wolny wybór czym lubi jezdzic i jezeli lubi diesla to bedzie go bronil i nim jezdzil,chwalil pod niebiosa
    A sa i tacy dla których tylko benzyna,juz pare razy mialem przypadki ze gosc kupil np 156 w bardzo ladnym stanie i w dobrym wyposazeniu ale z nie ciekawym juz stanem silnika,kupił taniej np za 3000zl ale zamierzal wydac np do 8000zł
    Dostalem takie auto na remont i jezdzi zadowolony i to jest tak zwany realista a drugi kupi za 3000zł z mysla ze cos tam kapnie co miesiac do auta moze po 300zł i bedzie jako tako,potem sie okazuje ze jest nijako i w wirtualnym swiecie aukcji internetowych laduje rarytas alfy od fana marki-juz pare takich jechalem z klientem pół polski oglądać czy to w dieslu czy w benzynie
    Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
    JTD,TWIN SPARK,V6
    Miernik grubości lakieru Fe/Al
    Naprawa wariatora faz
    Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
    Informacje i możliwości-PW
    myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
    EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
    Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
    Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
    Naprawa Turbo
    http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html