Jutro zrobie
Jutro zrobie
Przód pierwsza klasa. Teraz tylko problem z dorwaniem czerwonych boczków z GT![]()
@drift-r czyli Ty mówisz o całym boku drzwi i zgadzam sie ze to nie pasuje. Nie wiem jak inni ale ja przez boczek rozumiem sam fragment drzwi obity materiałem lub skóra, w zaleznosci od tego kto co ma
Wysłane z mojego HTC HD2 przy użyciu Tapatalk 4
Jeśli chodzi o te same części oklejane materiałem lub skórą to możesz przerzucać również z wersji po FL. Z GT tylne już nie będą pasowały bez przeróbek. Ale może jakby je trochę przerobić to by dało radę je wrzucić. Bo całe poszycie boczne ma trochę inny kształt. Z drugiej strony zastanawiam się czy rozdzielenie tych elementów byłoby łatwe. Był gdzieś na forum link do podmianki w jakimś Fiacie i tam z rozklejeniem nie było problemu. Ktoś na forum też wymieniał w 147 tylko te elementy obszyte skórą więc dać się da - kwestia tylko jaki jest tego stopień trudności.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Stopień trudności bez profesjonalnego sprzętu jest wysoki..
Powiem tak ja już byłem na 90% umówiony z tapicerem na oklejanie środków boczków nową czerwoną skórą..
- Firma Werson stwierdziła że boczki od AR to jednorazowe wydmuszki żeby to wyrzucić na śmietnik i kupić sobie nowe bo okleić się nie da..
- Dwóch innych tapicerów powiedziało że mogą to rozdzielić i zrobić ale nie będą mieli czym i jak te go połączyć z powrotem ponieważ podczas procesu produkcyjnego w fabryce oba elementy są ze sobą w jakiejś formie pasowane i mają wszędzie takie plastikowe "wąsy" i te wąsy się zgrzewa ze sobą.. po rozwierceniu tych wąsów aby rozdzielić elementy od siebie to nie bardzo jest czym to ze sobą połączyć/zgrzać..
- Ostatni tapicer powiedział że idzie to zrobić bez rozkładania na elementy.. poprzez podgrzanie trochę boczka aby odchylić od siebie krawędziei móc wprowadzić tam materiał(skórę) ale powiedział też że od środkowej części boczka nie uda się odkleić starej skóry/skaju ponieważ jest to właściwie gruba tektura/korek sprasowana i rozsypie się podczas oddzielania materiału od formy.. i zaproponował że oklei nową skórą na starą skórę/skaj ale że niestety przetłoczenia na pewno nieco ucierpią w sensie staną się mniejsze.. Cena 300-400zł od boczka..
Po długim przemyśleniu stwierdziłem że odpuszczam tapicera i po prostu poluje na 2 boczki przednie z GT europejskiego i do tego trzeba upolować wnętrze z anglika 147 po FL i wziąć same tylnie do kompletu.. wtedy uzyskamy 4 skórzane europejczyki po FL w jednym kolorze.. oby w jak najlepszym stanie.. koszta.. 400zł sztuka boczek przedni od GT EU..czyli 800zł za przednie i komplet wnętrza (4 boczki) od anglika 147 zwykle koło 500zł.. co daję Nam jakieś 1300zł za komplet ale w stanie bdb, z jednakową skórą i to wszystko fabryczne bez rzeźbienia..