Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Przepływomierz 2.0 TB

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0 TB, Spider 2.0 TS

Domyślnie

VIN: ZAR91600006022126
    Ogólnie to kupiłem go jakiś rok temu i przez ten czas w większości stał, a czasem go odpalam, żeby się trochę rozruszał. W końcu go sprzedaję bo mi się nie przydaje. Wystawiłem nawet ogłoszenie, ale jakoś brak chętnych, więc pewnie sprzedam na części
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-2-0...C29631781.html

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Żębocin Krakow Kempten DE
    Auto
    AR Spider 2.0 V6 TB

Domyślnie

Witajcie . dawno mnie nie było ale jestem .
    znalazłem na elektrodzie temat zamiany przepływomierza , skontaktowałem się z kolegą i kupiłem zestaw elektroniczny , do tego muszę dopasować przepływomierz objętościowy . ten temat stosowany jest w starszych modelach BMW i działa bez usterek a co najważniejsze nie uszkadza przepływomierza podczas wystrzału gazy (dla zagazowanych autek) .
    postanowiłem spróbować w mojej alfie 2.0 v6 TB tego tematu . o postępach i wynikach poinformuje , ponadto zestaw elektroniczny to jakieś 180-200zł plus przepływomierz najlepiej używany sprawny BOSCH . Więc ekonomia po pierwsze a działa to w wielu innych autach.

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

Tak jak gadaliśmy w biedrze mocno ci dopinguje. Jakbyś potrzebował coś posprawdzać z serią to wal. Ja jakimś cudem zakupiłem całkiem sprawną przepływkę, powiedział bym że wręcz nową
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    alfa Gtv 2.0 TB

Domyślnie

I jak udalo sie czy cos bo musze sam takoe cos zrobic

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Ja trochu nie na temat (mam 3.0) ale moje pytanie brzmi- czy uda mi się samemu wymienić przepływomierz, czy grubsza robota? Moja Potworetta pali siermiężnie, mam padły termostat i mam nadzieję, że wymiana rozwiąże problem, ale następny w kolejce do wymiany jest właśnie przepływomierz i chciałbym się za wczasu przygotować ;)

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    alfa Gtv 2.0 TB

Domyślnie

Wymieniac nie wiem ale bd pewnie sie przygladal jak sa wtyczki i od czego ktora bo zmienie zapewne na map tj w bmw robia

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

wymiana przepływomierza w 3.0 jest zasadniczo banalna, polega na odkręceniu kilku opasek zaciskowych i zdjęciu przepływki. Nie wiem natomiast jak jest z dostępności do owych opasek. Przepływomierz w 2.0 TB to zupełnie inna bajka...

Schewa jak chcesz isć w wyższe moce to tylko i wyłącznie wymiana seryjnego bo ten co jest to.... Powstrzymam się po raz kolejny. Inna sprawa, że dostępny tylko w jest aso za 4-5 tyś... A za taką kase to zapakujesz ze 2 razy ecumastera do siebie
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Auto
    AR Spider 2.0 V6 TB

Domyślnie

ciąg dalszy zmiany przepływki .
    po zamontowaniu układu zmieniającego sygnał trzeba go dostroić (instrukcja dostrojenia dostępna w internecie) trochę to zajmuje czasu i musimy użyć analizatora spalin a daje on pewność poprawnego działania , efekt znakomity . autko ładnie się wkręca w obroty .

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    alfa Gtv 2.0 TB

Domyślnie

A moglbys kolego troche pomoc bo ligar wstawil schemat a jeszcze gdzie ten uklad dostac czy lepiej det3 pakowac

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Auto
    AR Spider 2.0 V6 TB

Domyślnie

Zamiana przepływomiwża . płytkę kupiłem w Gliwicach od gościa ktury się pasjonuje elektroniką ,płytki sam robi , a znalazłem go na forum BMW . po zamontowaniu i kalibracji , ktura zajeła kilka wieczorów motor pracował dobrze ,do momentu gdy przyszło auto sprawdzić na przeglądzie . Jak się okazało to zanieczyszczenie spalin na wolnych obrotach było OK , ale jak zaczeliśmy podnosić obroty w celu sprzwdzenia , to sie okazało że mapa się rozjeżdza i wskazania spalin wychodzą poza skale . Po czym zaczołem poszukiwania orginalnej przepływki , znalazłem firme ktura sie specjalizuje tylko GTV i Spider okolice Sztutgartu i zakupiłem urzywke . stwierdze że co orginał to orginał.