Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: Ile moze byc warta.......AR 156

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Widzę sąsiad ma podobny problem co ja ponad rok temu :mrgreen: Jeśli ma tyle przebiegu ile piszesz to po oględzinach nie zastanawiałbym sie zbyt długo.
    Pozdrawiam i do zobaczenia na drodze :wink:
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

adasco
    Gość

Domyślnie Re: Ile moze byc warta.......AR 156

Cytat Napisał yello
    przebieg...35 tys.
    taaaa, a ja jestem abstynent.

nie wierz w bajki przyjacielu..... czy majac alfe - nie jezdzilbys nia? Policz - auto ma powiedzmy, na upartego, 7000 rocznie pojezdzone. To daje kosmiczne 583 km rocznie. W cuda wierzysz? Nawet glupi wypad z waw nad morze to wiecej km. 135000 to juz jestem sklonny wierzyc
    I pewnie niebita takze? :>>> i emeryt jezdzilll ech, szkoda slow.

a teraz sprawdz wnikliwie auto, utarguj ile sie da i w droge.

yello
    Gość

Domyślnie Re: Ile moze byc warta.......AR 156

Cytat Napisał adasco
    Cytat Napisał yello
    przebieg...35 tys.
    taaaa, a ja jestem abstynent.

nie wierz w bajki przyjacielu..... czy majac alfe - nie jezdzilbys nia? Policz - auto ma powiedzmy, na upartego, 7000 rocznie pojezdzone. To daje kosmiczne 583 km rocznie. W cuda wierzysz? Nawet glupi wypad z waw nad morze to wiecej km. 135000 to juz jestem sklonny wierzyc
    I pewnie niebita takze? :>>> i emeryt jezdzilll ech, szkoda slow.

a teraz sprawdz wnikliwie auto, utarguj ile sie da i w droge.

Uwierz mi niektore basnie sa prawdziwe )
    7 tys rocznie to jest mozliwe szczegolnie w wypadku tego samochodu.
    Wlasciwie to on nie ma nawet 35 tylko ok 31.300.
    Samochod dlugi czas byl wlasnoscia fiata.

Damian
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Garos
    Jeśli Alfa ma faktycznie taki przebieg to musiała sporo stać nie jeżdzona,a wiadomo iż to gorzej dla samochodu jak stoi.Obu nie było tak,że zaczniesz jeżdzić więcej niż poprzedni właściciel i zaczną się sypać jakieś części.Trzeba dobrze oblukać.
    Jakie negatywne skutki nie używania samochodu masz konkretnie na myśli?? Bardzo mnie to interesuje...

:roll:

ViP Rowerzysta Avatar tom993
    Auto
    155 V6

Domyślnie

Jesli taki cud sie zdazyl (przebieg) to
    a) opony powinny byc fabryczne (czyli rok 2003), zimowki tez chyba nie sa tegoroczne?? (jesli sa)
    b) widoczna czesc tarczy hamulcowej o ile sie nie myle ma kolor szary (jak sie patrzy na srodkowy rant przez alu) i tez powinna byc fabryczna
    c) moja tez byla wlasnoscia fiata i ma tez taki przebieg tylko +1 z przodu (czyt miala jak kupowalem
    d) skoro jest krajowa to nic tylko skoczyc/zadzwonic do serwisu gdzie byla kupiona i obadac co za faktury do niej maja w kompie..., albo tam gdzie byla ostatnio serwisowana (bo jak rozumiem ksiazka jest)
    AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD

yello
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tom993
    Jesli taki cud sie zdazyl (przebieg) to
    a) opony powinny byc fabryczne (czyli rok 2003), zimowki tez chyba nie sa tegoroczne?? (jesli sa)
    b) widoczna czesc tarczy hamulcowej o ile sie nie myle ma kolor szary (jak sie patrzy na srodkowy rant przez alu) i tez powinna byc fabryczna
    c) moja tez byla wlasnoscia fiata i ma tez taki przebieg tylko +1 z przodu (czyt miala jak kupowalem
    d) skoro jest krajowa to nic tylko skoczyc/zadzwonic do serwisu gdzie byla kupiona i obadac co za faktury do niej maja w kompie..., albo tam gdzie byla ostatnio serwisowana (bo jak rozumiem ksiazka jest)
    Dzieki za wszystkie podpowiedzi, plus te od mechanika i powinno byc ok.
    Jeszcze sprawdze na kompie faktyczny przebieg - bo podobno jest taka mozliwosc mimo wszystkich crackow, hackow, i innych cheatow.

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał yello
    Koniec koncow wykonam jeszcze telefon do "przyjaciela" i pewnie sie zdecyduje, choc jak tak patrze teraz to w necie roi sie od ofert sprowadzonych AR z przebiegiem ok 100 tys i w cenach ok 30 tys zl.
    Nic to pewnie w ciagu tygodnia odezwe sie tu i pochwale nowym zakupem majac nadzieje ze z czasem nie bede zagladal do dzialu "Pomocy!!" )
    sorki , ale nie porównuj sprowadzanych 'igiełek po dziadku z niemiec' do takiej alfy jaką możesz kupić , czyli krajową , serwisowaną , wiadomego pochodzenia- sam mam taką (tylko afkors z większym przebiegiem) stała w komisie dilerskim AR, jak ja kupowałem to przyjechał właściciel i wszystkiego się o niej dowiedziałem. W przeciągu pół roku przejechałem ponad 10tys km i oprócz czyszczenia turbiny (zapieczona) i zmiany klocków hamulcowych z tyłu nic nie robię. Elektryka wbrew gadania innych normalnie działa.
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Damian
    Cytat Napisał Garos
    Jeśli Alfa ma faktycznie taki przebieg to musiała sporo stać nie jeżdzona,a wiadomo iż to gorzej dla samochodu jak stoi.Obu nie było tak,że zaczniesz jeżdzić więcej niż poprzedni właściciel i zaczną się sypać jakieś części.Trzeba dobrze oblukać.
    Jakie negatywne skutki nie używania samochodu masz konkretnie na myśli?? Bardzo mnie to interesuje...

:roll:
    chocby stan wszystkiego co gumowe. Korozja na wspolpracujacych elementach... i masa innych podobnych powodow.
    ot, nawet plowienie wnetrza - nierownomierne.

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Gdyby to była 1.6 BENZYNKA to by jeszcze szło uwierzyć...
    kto dopłaca kupe kasy do diesla, po to zeby nawet różnicy ceny pomiędzy benzyniakiem nie wyrównać?

yello
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28
    Gdyby to była 1.6 BENZYNKA to by jeszcze szło uwierzyć...
    kto dopłaca kupe kasy do diesla, po to zeby nawet różnicy ceny pomiędzy benzyniakiem nie wyrównać?
    Fiat Auto Poland