po 20 min dopiero ? ja w czystej benzynie teraz przy -7 mam ciepło w aucie po około 10 minutahc
po 20 min dopiero ? ja w czystej benzynie teraz przy -7 mam ciepło w aucie po około 10 minutahc
~ taka była piękna ! :C
Webasto ? ale z tego co widze to ma benzyne, tzn do benzynowych też są ale wątpie żeby takową posiadał
A właśnie że mamOgrzewanie postojowe Webasto thermo top Z/C 5kw benzynowe do tego zegar eberspaher trój czasowy i expander GSM. Tzn mogę ogrzewanie uruchomić na daną godzinę z zegara lub z dowolnego miejsca na ziemi byle mieć zasieg gsm. Wszystko montowane własnorecznie. 20 min na postoju pod chmurką na zgaszonym silniku ciepło w środku plus odmrożone szyby oraz wstępne ogrzany silnik. Tylko wsiadać i jehać
![]()
''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''
zaje sprawa z tym gsm, duzo przez te 20 min benzyny ubedzie :> a jaki koszt takiego czegos :>
Producent podaje że ok 600-700ml na godzine osobiście nie sprawdzałem ale jak 2 razy dziennie po ok 25 min używam to mając pełen zbiornik widze ze troche mniej przejade.
Koszta:
Piecyk +pompa wody okazyjnie na tablicy 180 zł
Kable na wiązki, kostki, oprawki bezpieczników, peszle do wiązek, węże do wody, opaski, wydech, tumik, przewód paliwowy, płyn chłodniczy i cała reszta o której mogłem zapomnieć ok 400zł
Pompa paliwa (nowa) 200zł
Zegar Eberspacher 140zł
Expander GSM 120zł
Piwo ok 30zł
Czas poświęcony w garażu i zdobyta wiedza - bezcenne
Siedzieliśmy z kolegą 2dni zakładając piec i wpinając go w instalacje wodną i elektryczną auta potem troche z doskoku może 1 dzień instalacja zegara i expandera i ogólne poprawki. Jak się potem okazało miałem za kiepski akumulator i po 15 min grzania nie szło już odpalić autaWięc nowy akumulator bosh s4 60AH ok 260zł
''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''
Z wszystkich części najtańsze piwoWięc kupię tylko piwo
![]()
Świetna sprawa takie ogrzewanie, szczegolnie ze mozna przyjsc od razu do cieplutkiego auta. Ale szczerze mowiac wydac okolo 1k dukatów to mi sie troszke jednak nie kalkuluje
wystukane paluchem z telefonu![]()
Ostatnio edytowane przez koniu031 ; 22-01-2014 o 23:58