Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 11 z 11

Temat: Kluczyk AR 156

Użytkownik Rowerzysta Avatar htomek
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8 TS

Domyślnie

Kluczyk zrobiony a jak to wyglądało to już opisuję, trochę metoda chałupnicza, trochę sprytu, kombinowania i scyzoryk z centralnym zamkiem gotowy, ale po kolei....
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG1145.jpg
Wyświetleń:	29
Rozmiar:	74.0 KB
ID:	191494 na szybko dolutowana jakakolwiek blaszka, co prawda mogłaby być dłuższa ale potem przy zamykaniu i skręcaniu kluczyka byłoby to kłopotem WAŻNE zamiast pianki, gąbki dociskającej baterię "zamontowałem" takie tworzywo do czyszczenia lutownic, zwinięte w kulkę na pewno bardzo dobrze przewodzi trochę widać to na zdjęciu

Nazwa:	IMAG1148.jpg
Wyświetleń:	34
Rozmiar:	113.7 KB
ID:	191496teraz zaczną się schody to zdjęcie przedstawia rozkręcony oryginalny kluczyk wyraźnie widać wyżłobienie w kształcie litery "L" - jak kupowałem kluczyk nie zwracałem na to uwagi a to bardzo ważna sprawa choć można sobie z tym poradzić dość łatwo tutaj widać kupiony kluczyk brak wyżłobienia w kształcie "L" wystarczy jednak lekko odgiąć górne części blaszki a ją samą przykleić w odpowiedniej pozycji taśmą dwustronną Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG1149.jpg
Wyświetleń:	31
Rozmiar:	124.9 KB
ID:	191497 ważne jest to, żeby zwrócić uwagę na to jak składają się zamykają części kluczyka, która jest "żeńska" która "męska" nie ma to w sumie większego znaczenia ale przy manewrowaniu częściami kluczyków już tak - no i będzie bardziej zbliżone do oryginału

Nazwa:	IMAG1151.jpg
Wyświetleń:	33
Rozmiar:	117.8 KB
ID:	191498 no i gwiazda imprezy - koszyczek na baterię o niego się rozchodziło - mega ciężko się go montuje, kombinacji kilkanaście minut do tego miekki wyrabiający się pastik ale udało się

Nazwa:	IMAG1153.jpg
Wyświetleń:	33
Rozmiar:	51.9 KB
ID:	191499 final w obudwie od Henia z Suwałk

Nazwa:	IMAG1154.jpg
Wyświetleń:	30
Rozmiar:	49.9 KB
ID:	191500 niestety co kopia to kopia - po zamknięciu grot nie chowa się tak ładnie jak w oryginale - niby mogłem koszyczek z bateria zainstalować w starym oryginalny kluczyku ale jest on nieco przytyrany więc poszedłem w nowość i świeżość
    Widać najważniejszą częścią po całym układzie jest ... koszyczek na baterię
    Tak to sprytnym sposobem mam naprawiony kluczyk. Powodzenia w naprawach mam centralny jupiiii jupiiii !!!
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG1147.jpg
Wyświetleń:	26
Rozmiar:	84.2 KB
ID:	191495