W TB na wolnych było z tego co pamiętam 18kg/h Nie wiem jak jest w 2,5
W TB na wolnych było z tego co pamiętam 18kg/h Nie wiem jak jest w 2,5
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.
Było już gdzieś na forum. Na ciepłym jałowym powinieneś mieć 18-19kg. Masz stanowczo za dużo. Co oczywiście nie oznacza że tyle zasysa bo nie może. Po prostu masz uwaloną przepływkę.
Mam diagnoze co do braku mocy.... za mało paliwa i na pb i lpg. Faktycznie zauważyłem, że spalanie nieco spadło i to by miało sens. Teraz pytanie czy przez to, że może być przesunięty rozrząd wałek w złym czasie otwiera poszczególne zawory i do silnika trafia za mało paliwa? Poprawcie mnie jeśle źle to rozumiem.
Faktycznie. Przecież ma wszystkie pomiary na zimnymznaczy się niedogrzanym.
No własnie marek to jest zimny na ciepłym jutro sprawdze. Jak się nagrzewał to masa spadała a rozumiem że na zimnym przy bucoe skok np do 200kg jest możliwy? Jutro sprawdze na gorącym i wrzucę logi to ocenicie.
Na zimnym się KUWA nie butuje!!!!!
Wiem wiem auto miało 45 stopni. jak byś zauważył i był to jeden pedał więc nie wykazuj sie marek
Twoje auto twoja sprawa............ ja tylko przypomnę że temperatura robocza to 90 stopni a nie połowa...... Tylko nie pojmuję czemu nie poczekałeś z tym butowaniem tych kilkanaście minut. I zrób te pomiary na ciepłym i jałowym. Wtedy będzie wiadomo czy przepływka dobrze wskazuje.
Tak zrobie jutro.