PROXIM ! Wszędzie i o każdej porze :v
PROXIM ! Wszędzie i o każdej porze :v
~ taka była piękna ! :C
powiem, że ja mam w swojej 147 bosse i głównie słucham rocka i metalu to gra zajebiście. niskie, średnie i wysokie tony są ok. Lecz ten nieszczęsny "subwoofer" czy jak to nazwać szału nie robi. a wszystko przez to, że dali 8" głośnik o ile się nie mylę.
Czyli jakbyś chciał wymieniać całe nagłośnienie na bosse to polecam, ale samego wzmaka z "tubą" nie ;p
Fabryczne Bose ma 4 głośniki i subwoofer + wzmacniacz. Miejsce po gwizdkach jest puste.
Może nie gra to jak sprzęt w studio nagrań ale naprawdę wystarczająco jak odtwarza się dobrej jakości muzę.
Ostatnio edytowane przez lutek26 ; 23-01-2014 o 16:10
Ja w swojej 156 fl sportwagon mam bose z subem i wedlog mnie gra to bardzo fajnie i czysto. Ojciec ma bmke e91 ze standardowym radiem i nie gra to tak fajnie. Aczkolwiek wedlog mnie sub troche za mocno dudni mimo obnizenia w opcjach. Lipne jest natomiast to ze nie masz ekualizera czy jak to sie pisze, przez to ze bose jest
To jak to jest w BOSE...?
Wg instrukcji, nie ma funkcji "Loudness", oraz "Bass" i "Treble" (pod przyciskiem nr 18 - "AUD-LD" (tam, gdzie ustawiasz balance).
Natomiast korektor graficzny (equalizer) powinien działać - MENU > EQ > User >EQ SET.
cytat z instrukcji:
W wersjach z systemem HI-FI BOSE funkcja korekcji graficznej działa zarówno na amplitudę jak i na fazę sygnału i realizowana jest automatycznie przez wzmacniacz.
Nie wiem w instrukcji od radia mialem wyposrednione ze moge ustawic przyciskiem audia bass i treble oraz ustawienie glosnikow lewy prawy, przod tyl. I to w zasadzie tyle. Probowalem wchodzi do menu tak jak piszesz ale u mnie tego niema -.- tak wiec dziwna sprawa.czyzby kazde bose inne? Z tego co wiem byly tez wersje naglosnie ia bez suuba. Np ta starsza alfa tylko po lifcie wnetrza, ktora ogladalem miale ten system ale bez suba w bagaznika. Odnosnie wielkosci to w sw srednica basu jest mniejsza niz w berlinie. Jak szerze ciemnote to prosze poprawic.
pzdr siroccoxp
Może faktycznie w 156 tak jest. Ja patrzyłem w instrukcję od AR147 (w takim dziale jesteśmyi tam z opisu wynika, że pod przyciskiem AUD (tam gdzie balans + przód/tył) nie ma bass/treble, ale w menu > EQ jest.
Czekamy zatem na kogoś, kto ma 147 z BOSE - niech się wypowie - jak jest.
Lenix jesteś pewien ze to fabryczne Bose? Bo z tego co wiem to właśnie po gwizdkach ani śladu tylko zmienili głośniki w drzwiach. U mnie tak jest
W radiu 147 ewaluacja brak
Zgadza się. W Bose tweeter jest zintegrowany z szerokopasmowym głośnikiem (jest to głośnik dwudrożny).
Przy klamce w miejscu tweetera jest tylko zaślepka z napisem "bose"