Spróbuj, u mnie pomogło i komunikat się nie pojawia. Wydaję mi się, że chodzi o rozpoczęcie smarowania, a jak olej jest gęsty to nie dociera tak szybko do silnika z miski olejowej.
Spróbuj, u mnie pomogło i komunikat się nie pojawia. Wydaję mi się, że chodzi o rozpoczęcie smarowania, a jak olej jest gęsty to nie dociera tak szybko do silnika z miski olejowej.
Koledzy, a to nie ma związku np ze słabym akumulatorem? U mnie też to występuje czasem, ale właśnie stary aku coraz gorzej trzyma...
W wielu przypadkach jest to kwestia faktycznie akumulatora. Sam mam ten komunikat teraz w zimie, codziennie, wystarczy, że samochód postoi więcej niż 4 godziny. Zbieram się mocno do wymiany aku i obstawiam, że komunikat zniknie.
Moja siostra miała podobny problem w 8v. Wymieniła aku i komunikat się nie wyświetlał.
Pozdrawiam
202 KM / 410 Nm powered by CINSOFT
Akumulator mam nowy, jakiś BOSCH Silver. Wymieniony był 7 grudnia.
Olej gęstnieje na mrozie i taki komunikat nie jest niczym nadzwyczajnym tak jak pisałem wcześniej miałbyś problem jak Ci się taki komunikat zapali podczas prowadzenia pojazdu.
Gdyby taki komunikat był niczym nadzwyczajnym to każde auto by to wyświetlało przy rozruchu...
Kolego Pilzner...pytałeś w ASO czy mieli taki przypadek?
Nie pytałem, ale powiedziałem im, że właśnie z takiej przyczyny zmieniam olej.
Jaki masz przebieg? Jesteś pierwszym właścicielem?
Ponad 160 tysięcy. Jestem drugim właścicielem, auto poleasingowe z Włoch.