Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Alfa pływa, myszkuje na śliskiej nawierzchni

Użytkownik Rowerzysta Avatar koniu031
    Mieszka w
    Września
    Auto
    Alfa 156 2,4 20v 175km

Domyślnie

Cytat Napisał Kub2 Zobacz post
    Witam.
    Moja myszkowała bo miałem martwe tylne tuleje wahacza wzdłużnego, koszt niewielki a przynajmniej w moim przypadku po wymianie auto prowadzi się o niebo lepiej.
    Pozdrawiam
    Rozumiem że chodzi o te małe tuleje co są w zwrotnicy? Teoretycznie były ok.
    ''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Milejów
    Auto
    147 2.0

Domyślnie

tak dokładnie te.
    Wiesz u mnie jak pojechałem na szarpaki to wg "diagnosty" wszystko z tyłu było ok, musiałem mu palcem pokazać na której miałem luz jak podniosłem samochód. A stan ich był taki, że jak je wymieniałem to po odkręceniu lewego środek wypchnąłem palcem. Poprzedni właściciel zaniedbał zawieszenie strasznie.

Mieszka w
    Września
    Auto
    Alfa 156 2,4 20v 175km

Domyślnie

Ja robiłem zawieszenie tył jakiś rok temu tzn wszystkie wachacze poprzeczne właśnie te tulejki łaczniki stabilizatora i gumy na stabilizatorze. Jakiś miesiąc temu byłem na kanale i szarpałem wszystko i zdawało sie być sztywne, ale przy okazji wymiany śrub sprawdze wszystko jeszcze raz. Nie wiem jaki efekt by dawała wybita ta duża tuleja na wachaczu wzdłużnym?
    ''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Milejów
    Auto
    147 2.0

Domyślnie

Mi "rzucało" tyłem na nierównościach, samochód od kupna mam w garażu, reanimuje go po poprzednim właścicielu, więc nie powiem jak jest na lodzie, ale zanim spadł śnieg robiłem test po wymianie i było dużo lepiej.

Użytkownik Ogier Avatar hajdi147
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    Była AR 147 1.9 JTD jest AR GT 1.9 JTD

Domyślnie

Kiedyś ktoś pisał ze przyczyną mogą być wybite amortyzatory... ale myślę ze najlepiej zacząć od zbieżności... teoretycznie w stacji diagnostycznej jeżeli są luzy nie powinni w ogóle brać się za ustawianie zbieżności

Mieszka w
    Września
    Auto
    Alfa 156 2,4 20v 175km

Domyślnie

Cytat Napisał hajdi147 Zobacz post
    Kiedyś ktoś pisał ze przyczyną mogą być wybite amortyzatory... ale myślę ze najlepiej zacząć od zbieżności... teoretycznie w stacji diagnostycznej jeżeli są luzy nie powinni w ogóle brać się za ustawianie zbieżności
    Uwierz różne przypadki u nas w kraju się zdażają

Użytkownik Maniak resoraków Avatar motodoktor1
    Mieszka w
    RZESZÓW
    Auto
    ALFA 159 SW 2.4JTDm 210KM/250 KM by Weloo i 3200GT 2001 375KM V8

Domyślnie

WITAM!Podstawowa sprawa:GEOMETRIA PRZÓD I TYŁ .Porządny zakład NIGDY nie zabierze się za regulację geometrii jeśli zawieszenie ma jakieś luzy.Szczególnie zwrócić uwagę należy na tył.Pozdrawiam

Mieszka w
    Września
    Auto
    Alfa 156 2,4 20v 175km

Domyślnie

Dzisiaj byłem w serwisie i zamówilłem nowe śruby 45zł za sztukę. Jak przyjdą to założe i pojade na geometrie i zobaczymy

Witam sruby wymienione zbieżność ustawiona jest lepiej ale nadal nie jest to co powinno byc Myślałem że to od zbiezności ale jednak nie. Jadąc na wprost i delikatnie skrecając w lewo wszystko jest ok wierownica wraca do jazdy na wprost a skrecając w prawo kierownica nie wraca do końca do swojej pozycji i jade po małym łuku muszę jej pomodz wrócic. Pan diagnosta powiedział że jedno koło jest przesunięte... dzisiaj jade na kanał i pomierze zawieszenie moze coś znajdę... a jak nie to pełna geometria...
    Ostatnio edytowane przez koniu031 ; 10-02-2014 o 10:30