Zdjęcie nr 2 to crosswagon, ale 2,4 Jtd-m też taką miały. Reszta jak koledzy pisali.
Zdjęcie nr 2 to crosswagon, ale 2,4 Jtd-m też taką miały. Reszta jak koledzy pisali.
Trochę tutaj niepoprawnych teorii. Praktyka wygląda tak:
- 1,9 8V miały 5 biegowe gałki zarówno całe skórzane z wybitymi cyframi, jak i te czarno srebrne. Czarno srebrne mogły być plastikowe z plastikowym lub aluminiowym dekielkiem albo skórzane z aluminiowym dekielkiem.
- 1,9 16V mogły mieć identyczne gałki, jak powyżej tylko, że z 6 biegami na dekielku
- 2,4 10V miały przeważne całe skórzane gałki z wybitym układem biegów
- 2,4 20V miały skórzane 6 biegowe gałki ze wstecznym przed jedynką i dekielkami alu
Poza tym do każdej z tych wersji były jeszcze gałki drewniane z rysunkami biegów lub bez.
Benzyna miała kilka rodzajów gałek bez podnoszonego wstecznego. Wyjątkiem są tutaj wersje V6, które mają gałki takie, jak JTD 16V i oczywiście opcjonalne drewno.
O czymś zapomniałem?
O kurcze nie spodziewałem się tulu pomocy, już mi się podoba to forum
Dzięki wielkie chłopaki za pomoc
A gałkę jakoś na dniach muszę zmienić
I zająć się mieszkiem.
najlepiej skontaktuj się z kolegą belfrem i licz na to że znajdzie trochę wolnego czasu( przecież są ferie zimowe ) to zrobi ci gałkę i mieszek jaki będziesz chciał
Wiem ile mam biegów przecież jeżdżę na co dzień tym autemi nie ma 6-go biegu, pytałem z ciekawości.
I też dla rozwiania wątpliwości bo początkuję w tej marce a na necie naoglądałem się tych gałek i zgłupiałem która powinna być w moim.
Nie wiem po jaką chole..e wrzucał 6 biegową
Silnik mam 1.9 JTD 16v auto z końcówki 2004 roku.
Skoro 16v to powinieneś mieć 6-tkę. Próbowałeś chociaż wrzucać 6ty bieg? Może jednak jeszcze nie wiesz, że go masz?
Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
Wbijałem ale nie wchodziła więc nie chciałem się siłować na chama, kilka razy próbowałem wbić 6-ke i był dość duży opór
Jutro mam wolny dzień wsiąde spokojnie do auta poogarniam sobie w nim, bo odkąd kupiłem auto nie mam czasu na nic tylko, dom praca dom praca.
Siądę na spokojnie ogarnę papiery i dokładnie pooglądam auto. Bo czas miałem tylko przy zakupie tak konkretniej obejrzeć auto.
Tak że przepraszam za jakieś bzdury które wypisuje ale każdy uczy się na błędach :/
Wcześniej miałem prostsze autai nie oszukujmy się tańsze w utrzymaniu ale była też inna praca i nie mogłem sobie pozwolić na takie autko.
Wiem pewnie każdy myśli sobie przed kompem, co za matoł, co za wieśniak kupił auto i go w ogóle nie ogarnia :p
Ale po prostu ogromnie mi się podobają Alfki
Już się ogarniam i przestaje pisać o bzdurach.
Ostatnio edytowane przez gamero ; 04-02-2014 o 03:57