"Pamiętajmy, Alfę Romeo kupujemy sercem, i podobnie jak w przypadku kobiet, tak samo jest z alfami, serce faceta wybiera tą przy której mu szybciej zabije, a nie koniecznie tą która się innym podoba."
Historia mojej Małej ---> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...a_mirella.html
Było: -Renault Laguna 1.6
-AR 147 1.6 eco
-Nissan Almera 1.4
-Toyota Avensis T270 1.8
ja bym na twoim miejscu do tej zielonej budy felgi pomalował na zloto,
złoty to do Subaru Imprezy pasuje
długo takiej szukałem!! w tym kolorze było bardzo mało...i własnie jestem rozdarty...bo środek mam w bananowej skórze...i by wszystko pasowało, ale z drugiej strony będę przyciemniać szyby....wiec chyba na ten rok będą białepo regeneracji nie problem przemalować...znajomy lakiernik zrobi mi to za 150 zł....aaa i dzis wpadłem na kumpla który ma Punto EVO i jakieś pół roku temu kupił filtr stożkowy za 700 zł dedykowany do fiat/alfa, sprzedaje punciaka a flitr odkupuje za 100 zł od niego
będzie silniczek ładniej mruczał
![]()
zwykły stożkowy za 49 i będzie to samo.
a lakierowanie felg mija się z celem, bo lakier jest o wiele bardziej podatny na uszkodzenia i odpryski niżeli lakier proszkowy
Nie polecam malowania tak jak kolega wyżej wspomniał. Tylko proszek.
a może zostawić srebrne ale dać grubsze ziarna metaliku?? słońce będzie rozjaśniać felgę... tzn jakby zaczynała świecić
jeśli zainteresowany zapraszam na profil do galerii w tamtym roku dawałem do renowacji felgi... i zdjęcia nie oddawają tego co na żywo...
Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 07-02-2014 o 12:16
Nie głupi pomysł , srebrne będą pasować
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
"Pamiętajmy, Alfę Romeo kupujemy sercem, i podobnie jak w przypadku kobiet, tak samo jest z alfami, serce faceta wybiera tą przy której mu szybciej zabije, a nie koniecznie tą która się innym podoba."
Historia mojej Małej ---> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...a_mirella.html
Było: -Renault Laguna 1.6
-AR 147 1.6 eco
-Nissan Almera 1.4
-Toyota Avensis T270 1.8
Malowanie sprayem ma to do siebie ze słabiej sie trzyma. Tymbardziej jak sie uderzy w cos. Ja swoje miałem wypiaskowane za dużym ziarnem i potem podkład i za duzo warstw lakieru i wszystko pekalo.. Na oryginalne felgi lekko podmalowac to ok. Tak czy siak i tak jestem za malowaniem proszkiem.![]()