A jak ktoś ma wymienione wahacze, łączniki stabilizatora, końcówki drążka, gumy stabilizatora i mimo to puka po przejeździe przez śpiącego policjanta to co to może być?![]()
A jak ktoś ma wymienione wahacze, łączniki stabilizatora, końcówki drążka, gumy stabilizatora i mimo to puka po przejeździe przez śpiącego policjanta to co to może być?![]()
Nie wymieniłeś jeszcze auta i to dlatego
A tak poważnie to pukanie jest w stylu pukania drążka stab czy nie do końca w tym stylu? może masz luźną puszkę od filtra powietrza bo ona lubi i pukac i wibrować jak jest luźna. A może to jeszcze inny element nie związany z zawieszeniem.
Co do wymiany tulei i gum na wahach to każdy robi zgodnie z doświadczeniem. Jednym to pomaga innym niekoniecznie i za chwile i tak trzeba wymienić cały wahacz. Największy na to wpływ ma chyba różnica w drogach po jakich się poruszamy...
Poduszki amortyzatora.
Co do regeneracji - 125 zł przy komplecie, 130zł przy pojedyńczych wahaczach. Za całość - robione na ori częściach.
Po co przepłacać.
147 powodów do zadowolenia
Niby mi mechanicy bujali autem na boki i powiedzieli, że to nie poduszki amortyzatora... ale w sumie co jeszcze zostało![]()
Dzięki wszystkim za pomoc. Moge jeszcze dodac ze jakies 2 tygodnie temu wymieniałem wahacz dolny lewy, który strasznie SKRZYPIAŁ. Okazało sie ze był zapieczony sworzeń. Dzwięk był całkowicie inny niż ten o którym pisałem na początku tematu.
Tu miałeś zapieczony, a tu możesz mieć już wybity, to dwie zupełnie inne rzeczy, co za tym idzie, jedno i drugie inaczej brzmi![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?
Jak masz gdzie zregenerować, to regenerujJak nie masz sprawdzonych fachowców, to wymień cały wahacz
Wymienisz tuleje, za jakiś czas poleci Ci sworzeń i będziesz kwiczał jak ten wahacz
![]()
Hej.
Ja mam podobny problem,cos mi popukuje na nierownosciach w przednim zawieszeniu,bylem na dwoch stacjach diagnostycznych i niby wszystko jest ok.Dziwne jest to ze przez tydzien potrafi popukiwac a potem przez kilka dni jest cisza.Jakies pomysly?
Mi pukalo i co sie olazało że jażmo w przednim prawym kole nie bylo dokrecone...
Wysłane przez Tapatalk
Mi przestawalo po deszczach, hehehe wystarczyło że gdzies tam sie woda dostała i było ok, az żal było wówczas wymieniac...ale to krótkotrwałe wiadomo. w moim przypadku przyczyną stukania był przegub wew.
Ale pukanie a pukanie.
Można sworzeń sam, czy tuleje, ale własnie ciekawe jak za chwile czy wahaczy nie trzeba będzie.