Sprawdziłem te letnie 17-stki - mają ET 40,5 a nie jak napisałem 35 (te35 wziąłem z internetu....)
To własnie po lekturze tego tematu co podesłałeś link to zgłupiałem. Ale wracając do dematu.
Tzn tak: ze względu na to że felgi 16 cali mam to nie chciałbym z nich rezygnować.
Czyli pozostaja do wyboru 310/28 z ar 166 albo 310/32 z c8/807.
Do tarcz z ar166 mam rysunek adaptera i kogoś kto mi taki zrobi. To miałyby być adaptery takie jak robił Integralle w tym temacie:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...lej_ar156.html
(tylko pdfa gdzieś wcięło)
Szlifowanie zacisku - to masz na myśli podpiłowanie zacisku w jednym miejscu - bo myślałem że coś zupełnie innego.
Natomiast do tarczy 310/32 nie mam nic - chociaż rysunek adapterów by sie przydał (na gotowce z firmy to mnie niestety stać nie będzie).
Na alledrogo też jakoś mało tych tarcz i jakieś noname najtańsze są droższe od tych od ar166 o co najmniej 60zł na sztuce.
Jak masz jakiś namiar na rysunek adapterów to podeślij - popatrzyłbym sobie i pomyślał.
Tak - (nie wiem czy dobrze myślę) - jak tarcza jest bardziej na zewnątrz - to zacisk też - a to by oznaczało że trzeba by większe dystanse.
(żebym miał takie dystanse do przymiarki do bym zaraz wiedział co i jak... a nie mordował ludzi)