Dla mnie masz trochę mały budżet żeby szukać dobrej 166, jeśli chodzi o 156 to możesz poszukać tych pierwszych bo wersje po lifcie środka są już trochę droższe.
Za 7 tysięcy to ani 166 ani 156 nie będą "pewne". Na doprowadzenie 147-ki 1.9 JTDm do stanu "jeżdżę spokojnie przez dłuższy czas", klient zostawił ostatnio ponad 6 tysięcy, a auto było kupione 2x drożej, niż wynosi Twój budżet. 166 jest w serwisie tak z 50% droższa, niż 147. Wysupłanie z portfela 4 tysięcy na podstawowe (!) tematy typu rozrząd, olej, filtry, jakieś niewielkie ruchy w zawieszeniu, to przy tym modelu nie jest nic szczególnego - zwłaszcza, jeśli kupisz V6.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Jtd czy vka jeden kit. Tak czy siak koszta będą duże. Jeszcze też zależy jakie kto ma podejście do samochodu. Jednemu przeszkadza, że nie ma jednego koła, a drugi machnie na to ręką
Pozatym 166 to limuzyna i nie wypada żeby wyglądała jak zapadła stodoła za domem...
Nie mniej trzeba mieć minimum 3tyś za pakiet startowy + 1000zł na niespodzianki w czasie pierwszego serwisu pozakupowego.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
ja bym brał 166 po FL, auto lepiej wykonane i lepiej wygląda, szczególnie od dziobu. W starszej wersji te małe, niektórzy piszą, ze "swińskie" oczka reflektorów nijak nie pasują do wielkich gabarytów auta.
Ale 166 po FL trzyma sensowne ceny. Tutaj auto, ktore widzialem i moge polecić do obejrzenia:
http://fanaut.otomoto.pl/alfa-romeo-...C32344778.html
KRS kolega szuka do 7 tys a ty mu pokazujesz za 17 tys. A co do wersji po FL to mi osobiście ten przód nie podchodzi dlatego kupiłem przed FL. Ale to kwestia gustu.
Przed liftem tylko. Po wygląda wg mnie dużo gorzej7k to nie jest ostateczna cena. Myślę, że 8/9 mogę dać, ale te egzemplarze wyglądały najlepiej. I nie zamykam się tylko na 166. 156 również wchodzi w rachubę, a na 147 to wiem, że mnie nie stać
![]()
Uzi43 sprawdz priva
Co z tego, że 8-9 możesz dać, jak może Ci wyskoczyć awaria na parę tysiaków zarówno w dojeżdżonym JTD jak i V6 (tu nawet dojeżdżony nie musi być). Za 8-9 tysięcy, bez bardzo, ale to bardzo dobrej znajomości AR - zarówno 156 jak i 166 - to polecam Ci kupić sobie coś bardziej racjonalnego w eksploatacji. Po co masz się wkurzać na koszmarne koszty utrzymania auta... Racjonalne to są np. Mazda 323F, Honda Civic, auta tanie w zakupie i tanie w utrzymaniu. Fajne AR zaczynają się od mniej więcej 15 tysięcy.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów