Możliwa nieszczelność w układzie dolotowym.
Możliwa nieszczelność w układzie dolotowym.
Jak bd sprawdzac uklad dolotowy to nie zapomnij o czyszczeniu. Ic,rury,egr,kolektor dolodowy
Jesli chcesz wyczyscic ic to wlej do niego 0,5l benzyny ekstrakcyjnej i trzęś pozniej odstaw na chwile i wylej to. Dla lepszego efektu wlej znów czysta benzyne i powtórz proces. Zajmuje to chwile a osiągi minimalnie sie poprawia
Pozdrawiam.
a też może dymic jak by była gdzies nieszczelnośc na drodze turbo - przepływka?
Odłacz ją i się przejedz jesli bedzie poprawa to znajdziesz winowajce. Jak cos mam na sprzedaż sprawna przeplywke z bosha za 100zl bo myslalem ze mi padla i kupilem nowa za 350... A zwrócic nie moge bo to rzecz elektryczna. Oczywiscie na moja przdpkywke daje gwarancje rozruchową 1 miesiacspróbuj ja przecis na kazdym biegu do max obrotów i zobaczysz czy wyskoczy jakis bląd. Bo jak zamalo powietrza to ci wyskoczy. A najlepiej jak zrobisz wszystkie logi na fesie
Oczekiwana masa powietrza - zmierzona masa powietrza
Oczekiwane cisnienie doladowania - zmierzone cisnienie doladowania
I wrzuć je tu. Napewno ktos ci napisze co z nim jest.
dodam coś do tematu
a wiec jadąc na 5 i po przekroczeniu ja wiem 3000 tys obrotów i już przy predkości 130 słychać jakby huczenie jakieś z komory silnika.
witam
ostatnio alfa była na kompie i jest taka pozycja CIŚNIENIE RAIL wartość na biegu jałowym to 3 Mpa a przy wyzszych obrotach do 5 Mpa czy to wporzadku są wartości?