temat znany ... są na forum opisane całe zestawy. osobiście zakąłdałem też zwykłe sprężyny i amortyzatory i auto dziąła i jeździ już od niecałych 3 lat i 80kkm w tym czasie. Kosztowało mnei to wtedy 950 PLN (części - robota we własnym zakresie). Mam założone amortyzatory monroe, sprężyny D&D, poduchy oryginalne. Na początku tył był lekko wyżej niż przód ... ale dosć szybko się wyrównał poziom. Przednich sprężyn nie ruszałem. Tyle wrażeń .... polecam takie rozwiązaniek:
Pozdrawiam - Brt
temat przerabiałem w 2011, konieczna wymiana sprężyny (ja kupiłem oryginał od kolegi z forum), amortyzatory B4 i poduszkę amortyzatora + wymiana amortyzatorów na B4 z przodu. Wymiana we własnym zakresie bez żadnych problemów.
Miałem z przodu sprężyny sportpacka, więc po tej wymianie tył był dużo wyżej niż przód, a raczej przód siedział nisko. Tak jeździłem 2 lata bez odczuwalnego dyskomfortu.
W 2013 roku dobrałem się do przodu i wymieniłem amortyzatory na B6 i sprężyny oryginalne, ale nie obniżane. Przód poszedł w górę i wyrównał się z tyłem, prowadzi się doskonale.
Ogólnie polecam do 2,4 na przód amortyzatory B6, które lepiej radzą sobie z ciężkim silnikiem niż B4, przy których przód trochę bujał się na poprzecznych nierównościach, teraz B6 dużo lepiej je tłumią. Może ktoś powie, że zrobiłem druciarstwo wkładając na przód B6 a na tyle zostały B4, ale u mnie zestaw sprawdza się doskonale.
Ale wymieniając nivomaty z tyłu prócz amorów i spreżyn (co oczywiste) musiałeś jeszcze coś dokupić żeby to poskładać, czy pasowała to co było na alfie?
Górne mocowanie amortyzatora wkamil dorzuć do tego i wystarczy.
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
witam tez musze wymienic tylne amortyzatory mam nivo 932pw sport k14 i sprezyny czarne z zolta kropka moje pytanie czy moge wykorzystac jakies elementy z tego zawieszenia czy musze kupic wszystko nowe (amorki,sprezyny ,mocowanie amortyzatora,odbojniki itp.)jest wiele informacji na ten temat ale ja dalej nie wiem co kupic ...
Sprężyny (D&D), amortyzatory (Monroe), poduszki gumowe (oryginały) kupowałem nowe. Jedynie ze starego zestawu wykorzystałem podkładki gumowe pod sprężyny. O ile pamiętam to wszystko, co było potrzebne. Proponuję jeszcze mieć w zapasie łączniki stabilizatora, bo może być problem z odkręceniem.
Ty masz chyba sportpacka, więc musisz szukać spreżyn i amortyzatorów do tego typu zawieszenia.
Pozdrawiam - Brt