Na początek - witam wszystkich.
Poszukuję Alfy 156 SW z końca produkcji, bardzo zależy mi na wersji TI. I tu moje pytanie.
Czy występowały wersje TI bez tylnego zawieszenia samoregulującego ?? Szczególnie interesuje mnie opcja 2.4 JTDm.
Na początek - witam wszystkich.
Poszukuję Alfy 156 SW z końca produkcji, bardzo zależy mi na wersji TI. I tu moje pytanie.
Czy występowały wersje TI bez tylnego zawieszenia samoregulującego ?? Szczególnie interesuje mnie opcja 2.4 JTDm.
SW z końca produkcji w wersji raczej w większości będą na Nivomacie, szczególnie 20V. To zajebiste amorki, choć niekomfortowe na nierównościach poprzecznych.
Najpierw znajdź tą TI, a później martw się o wyposażenie![]()
Tak jak pisałem, zależy mi na wersji TI ale nie wykluczam wersji "biedniejszej", ładne 1,9 w wersji 150KM ze skórką też przygarnęJednak w pierwszej kolejności jest 2.4.
Pytam o NIVO bo niekoniecznie chciałbym się uszczęśliwić tym udogodnieniem![]()
Twardy ma racje - znajdź najpierw TI a później pogadamy..
wszelako pozdrawiam i powodzenia 8)
AR156 1.9 JTD 16V 140KM Ti 2004r
A ja sie podepne do tematu. Jak sprawdzić czy mam to ustrojstwo u siebie w belli? Auto to 156FL SW 2.4JTDm 2005r Distinctive
Trochę nie rozumiem kierunku dyskusji ??
Piszę informacyjnie że szukam Alfy, najlepiej w opcji TI. Pytam o coś zupełnie innego.
Jeżeli SW TI = zawsze NIVOMAT, to moje parcie na TI znacznie spada. Biorąc pod uwagę rzadkość tej wersji + ekstra koszty wynikające z eksploatacji/wymiany NIVOMATU wolę szukać "biedniejszych" wersji.
Właśnie dla tego rozpocząłem ten wątek, aby nie szukać auta, którego finalnie nie będę chciał kupić.
A jaką masz pewność, że kupisz TI, czy nawet 20V Progression i amory będą w oryginalnej specyfikacji...?
Nie oszukujmy się. W Polsce ludzie żyją jeszcze marzeniami i naprawami u "Józków". Szansa, że ktoś wymienia amory parami, a do tego jeszcze w specyfikacji sport + nivomat jest znacznie mniejsza niż znalezienie alfy w ze znaczkiem TI "jakimkolwiek stanie"
Za 3000zł kupisz konkretne 4 amory, np Bilsteiny lub Koni. 5-taka odłóż na czarną chwilę i będzie cacy.
a ja chyba jeszcze TI 156 na oczy nie widziałem![]()
Dziękuje za odpowiedź tak wiele wnoszącą do tematu, wreszcie się wszytko wyjaśniło.
---------- Post added at 20:11 ---------- Previous post was at 19:56 ----------
Czy uważasz, ze na przykład to auto:
http://superalfa.otomoto.pl/alfa-rom...C17771827.html
nie jest warte uwagi i powinienem spodziewać się MONROE zamiast NIVOMATÓW