Ja jak chciałem podłączyć inne radio i ogólnie na antenie w alfie trzeszczało nic nie odbierało choć całą wtyczkę rozebrałem i na krótko, a na zwykłym kabelku radio odbiera.Dałem sobie spokój i bez radia mam.No i odłączyłem zasilanie od anteny i nic to nie pomogło.
Aby dostać się do anteny w dachu trzeba zdjąć podsufitkę, a to jak dla mnie kupa roboty i chyba wolę jak trzeszczy. Swoją drogą zastanawiam się czy drugi wzmacniacz by nie zaszkodził.
Można się dostać do anteny przez lampkę podsufitki.
Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a
W 156 miałem uszkodzony sam bat. Zobacz jak go odkręcisz i wsadzisz np. palec czy nie będzie lepiej
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014
Wypróbuje te sposoby.
Ale też dokupię jakiś wzmacniacz (nie są drogę). A czy radio z MP3 rożni się od zwykłego oprócz tej funkcji MP3?
Może jest lepsze i lepiej skanuje na AF.
nie dokupuj żadnego wzmacniacza tylko wymień antenę. Czasem wystarczy sam pręcik a czasem kompletna antena która posiada wzmacniacz w podstawie. wymiana nie jest skomplikowana. Te anteny standardowo tracą swoje właściwości po kilku latach bo dostaje się do nich woda i korodują. mam takie oryginalne nowe anteny, mogę pomóc z wymianą. pisz na: biuro@motoblok.pl
fleszu2 daj znać jak znajdziesz rozwiązanie, bo też zastanawiam się jak poprawić zasięg radia.