Ja polecam Dayco, też są trapezowate ja Conti, ponoc Dayco robiło paski do AR na pierwszy montaz. Niestety nic na nim nie pisze, choć mam założony oryginalny ,nie ma znaków jaka to firma![]()
Ja polecam Dayco, też są trapezowate ja Conti, ponoc Dayco robiło paski do AR na pierwszy montaz. Niestety nic na nim nie pisze, choć mam założony oryginalny ,nie ma znaków jaka to firma![]()
dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo
Nie ma znaków bo sie poscieralyDayco też dobre ja ostatnio gatesa tylko na klinowe daje...
Hej
już prawie zdecydowałem
- przeguby hart
- pasek Dayco
- napinacz, rolka, pompa SKF
Tylko nie wiem co z przepływomierzem orginał jednak jest fes drogi może jakiś zamiennik polecicie ?
Wielkie dzięki
Jakoś zamienników nikt nie poleca, a pewny jesteś że jest do wymiany. Może go wyczyścić trzeba. Z tego co się orientuję to przepływomierze z pierwszych T.S są dość trwałe. Przykład to mój ma już przejechane 233000 i trzyma parametry i życzę mu tego trzymania jak najdłużej , jedynie go trochę wyczyściłem.
Byłem na stacji fiatowskiej - wykazało twardy błąd przepływomierza, błąd powraca zaraz po resecie i prawdopodobnie z tego co mi mówili sonda lambda też wykazuje błąd
Siwy144 - sorki,ale pasek ma 10tys,więc wszystko na nim pisze, tyle że są to sygnatury że oryginał,a nie pisze konkretnie że Dayco czy tam inny GejtsTak mówisz,jakbyś widział mój pasek, chyba że jestes jakimś medium
Spy - co do wariatora to pokukaj po forum, były ogłoszenia,że nowy w granicach 260zł szt.
dawno temu i nieprawda: 33 1.8td rosso - 146 1.6ts nero - GTV 1.8ts nero - 156sw 2.4Jtd nero - 156sw 20v grigio luce di amalfi - GT ts blu chiaia di Luna - 156sw 20v grigio metalico - 166 Jtd cf3 nero volcano - 166 2.5V6fl - 159fl sw jtdm 16v grey indigo
Witam ponownie
Czy potrzeba wymiany powyższych części może być przyczyną znacznego ubytku oleju w silniku. dolałem 0,5 litra i wyparował po 2 tygodniach i jakiś 700km no może max 900 - znowu miałem na dolnej kresce.
Czy raczej spodziewać się wycieku.
I jeszcze jedno.
Miska olejowa to jest miejsce gdzie spuszcza się olej ?
wiem że mam przekręcony kurek od spuszczania ale w związku z tym mechanik ostatnio
dosłownie przykleił go do gwintu (a ewentualna następna wymiana oleju będziemy jechać do znajomego co ma na warsztacie ten taki odkurzacz olejowy)
Czy są jakieś przeciwwskazania żeby miskę wymieniać z demontażu (cena oryginału jest Zabójcza) ?
za odpowiedzi
wielkie Dzięki
Paweł {Spy}
aż tak drastycznie nie trzeba do tego podchodzić. Ja, żeby nie wymieniać bez końca wariatora
poprostu go zblokowałem (tzn. mój mechanik to uczynił) ściślej mówiąc pod sprężynę, która odpowiada za załączenie się wariatora podkładamy podkładkę (którą oczywiście trzeba dorobic ponieważ takowych niema) dzięki której wariator w ogóle sie nie załącza. Moc spada o około 10% ale kłopot z głowy![]()
talar44/AR 146 2.0ti/AR 147 1.6TS/ AR GT 2.0JTS/ AR Giulia 2.0 Q4
A nie da się go zablokować w pozycji w której przestawia wałek na większą moc.
wydaje mi się, że nie, ponieważ po załączeniu sprężyny wałek obróci się o jakiś kąt, a jak pisałem wczesniej spręzyna jest blokowana przez podkładkę.
Ostatnio edytowane przez talar44 ; 18-02-2009 o 08:12
talar44/AR 146 2.0ti/AR 147 1.6TS/ AR GT 2.0JTS/ AR Giulia 2.0 Q4