Dlatego zapytałem jak VAG wymyślił i teraz jeszcze po co komu spalanie na postoju chyba już tylko jako bajer, aj własnie sprawdziłem w odczytach i we wszystkich jest ok 1L/H wiec zbędna informacja
Dlatego zapytałem jak VAG wymyślił i teraz jeszcze po co komu spalanie na postoju chyba już tylko jako bajer, aj własnie sprawdziłem w odczytach i we wszystkich jest ok 1L/H wiec zbędna informacja
Moim zdaniem VAG niczego nie wymyslil- po prostu zrobili jak jest i pokazuja to kierowcy.
To Wlosi wymyslili, ze spalanie chwilowe nie bedzie wynosic 0 tylko 2 mimo, ze tak naprawde wynosi 0Zawsze sie zastanawiam co nimi kierowalo, zeby zrobic cos tak nielogicznego? Najlepsze jest to ze po podpieciu komputera wyniki sa zgodne z prawda, wiec odpada argument, ze sa to jakies ograniczenia sprzetowe czy oprogramowania.
Spalanie chwilowe na postoju jest moim zdaniem bardzo fajna rzecza... moze rzeczywiscie bajer ale czasem taka rzecz sie przydaje. Widac czarno na bialym jak wzrasta spalanie przy wlaczeniu odbiornikow itd.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Panowie, dostałem taką informacje od znajomego co do spalania 2l/100:
Wtryski piezoelektryczne wtryskują dawke paliwa względem powietrza do komory, podczas hamowania silnikiem w komorze nie ma próżni, jest mała ilość powietrza, więc wtrysk w małej ilości podaje paliwo.
Chcesz mi powiedzieć, że hamując silnikiem w mojej Alfie spalam paliwo?
Nawet jeśli, to wartość 2.0l/100km jest moim zdaniem mocno zawyżona.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
Ja umywam ręce od tej teorii bo nie mam o tym pojęcia, mówię to co usłyszałem, może ktoś wie lepiej z forum.
No wiadomo, ze jak dojdzie do poziomu obrotow jalowych to zaczyna spalac paliwo.
Ale z tego co murgal napisal to auto zawsze spala jakiestam paliwo, w co wierzyc mi sie nie chce.
przy hamowaniu silnikiem wtrysk zostaje odcięty !!