póki co nie ma co obstawiać czegoś na 100% i zamawiać za wczasu. Po pierwsze wejdź pod auto i upewnij się że dźwięki pochodzą z okolic skrzyni - jak będziesz pewny to pozostanie rozebranie i sprawdzenie co jest nie tak
póki co nie ma co obstawiać czegoś na 100% i zamawiać za wczasu. Po pierwsze wejdź pod auto i upewnij się że dźwięki pochodzą z okolic skrzyni - jak będziesz pewny to pozostanie rozebranie i sprawdzenie co jest nie tak
Jednak po wciśnięciu sprzęgła ten dźwięk cichnie . Co to może być ?
Alfa Romeo
80% na łożysko
Samego łożyska chyba się nie wymienia, nie? Znaczy nie jest to opłacalne, bo i tak trzeba rozebrać skrzynię, tak? U mnie jest tak samo, przestaje stukać po wciśnięciu sprzęgła.
Zależy w jakim stanie sprzęgło , ja mam tego pecha że uszczelniacz na wale puścił więc i tak kompletne sprzęgło z łożyskiem i dociskiem plus uszczelniacz na wale ten duży .
Jak cichnie po wycisnieciu sprzegla, to uszkodzenie jest w skrzyni biegow.
noo raczej chyba nie bo łożysko też w tym czasie pracuje i w zależności w jakiej jest pozycji może szumieć albo nie![]()
nie tylko szumieć, ale i specyficznie tłuc. Obstawianie skrzyni jako przyczyny pozostawił bym jeszcze daleko, niemniej dalej polecam najpierw rozebrać, a dopiero później zamawiać