''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''
Myślę, że pasta dirco powinna w zupełności wystarczyć.
Według opisu można ją stosować w zakrasie temperatur -50 +180 stopni, więc powinno być ok.
Ja zastosowałem czarny silikon wysokotemperaturowy ProSeal od -56 do +204 stopni i też daje radę.
Ważne, żeby dobrze odtłuścić uszczelniane powierzchnie.
Na dirko kleiłem miske olejową i daje radetylko mnie właśnie zastanawia bo oryginalnie to jest składane na klej aerobowy, może przez to po jakimś czasie puszcza i zaczyna lecieć?
''...a my lubimy jak pachnie lubimy ją czuć, my lubimy wąchać etyliny smród...''
Jak będziesz robił to zobaczysz.
Ten oryginalny uszczelniacz jest stwardniały i kruchy. Można go odłamywać palcami, jak resztki jakiejś fugi do kafelków.
Pewnie to jest powodem, że po pewnym czasie traci właściwości uszczelniające.
Ok. Dzisiaj może rozpoczne prace nad tym. Wrażeniami sie podziele.
Jednak dzisiaj sie zabrałem za to. Nie było tak strasznie jak pisałeś zozebrałem tryby i wszystko wykręciłem tą płytke wszystko już wyczyszczone ale nie stety trzy gwinty są zerwane;( te co trzymają pokrywe 5 biegu ktoś chyba próbował zlikwidować wyciek poprzez dokręcanie tych śrub... musze gdzieś załatwić te sprężynki do naprawy gwintu i nareperować te gwinty i będziemy działać dalej.
Pozdrawiam.
Dziękuje za pomoc dalszymi wrażeniami bedę się dzielił na bieżąco![]()
Ostatnio edytowane przez koniu031 ; 16-06-2014 o 22:30
I się udało Alfa poskładana wszystko uszczelnione na razie jest ok zaobaczymy co będzie dalej. Dzięki kolego SG0240 za pilotowanie tematu. Jak będę miał chwilę to postaram sie przygotować jakąś fotorelację.
Gratuluję zakończenia pracy - na pewno będzie dobrze.
A ja właśnie skończyłem naprawę prawej przedniej sprężyny, bo mi trochę siadła i musiałem regenerować, bo samochód był za nisko.