Witam, wydaje mi się że któryś wtryskiwacz mi przelewa, chciałem sprawdzić który tylko nie mam pojęcia jak, jakieś rady ? z góry dziekuję.
Witam, wydaje mi się że któryś wtryskiwacz mi przelewa, chciałem sprawdzić który tylko nie mam pojęcia jak, jakieś rady ? z góry dziekuję.
FESem sprawdzisz korekty wtrysków lub wykonując test przelewowy. Szukaj na forum
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał. W dziale zrób to sam zamieściłem kiedyś procedurę sprawdzenia wtryskiwaczy dla silników JTD .
Korekty + przelew = diagnoza.
Możesz też skorzystać z "metody strzykawek".http://www.youtube.com/watch?v=bljtsN-1VW0
Możesz też wykręcić i sprawdzić na stanowisku do diagnostyki wtryskiwaczy, wszystko zależy od Ciebie jak to zrobisz![]()
Czy leje, to tylko korekty. "Przelewy/strzykawki", to diagnostyka góry wtrysku lub starego typu wtrysków.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
u mnie przed wymianą końcówek były duże różnice na teście przelewowym, no i klekotał silnik jak z linku który podał Abidibi1509 powyżej.
Po regeneracji różnice na przelewach są minimalne no i równo silnik klekota
Ostatnio edytowane przez firstone ; 30-04-2013 o 09:13
zanim sprawdzisz kompem dowiedz sie jakie powinny być dawki które mieszczą sie w normie. A wiec górna i dolna granica tolerancji
co do tego co napisał v-rod to rzeczywiście sprawdź dawki, ale pamiętaj, że EDC15 pokazuje dawkę jaką chciałby widzieć, a nie rzeczywistą (a te niestety trochę się różnią ) co można sprawdzić na wskazaniach średniego spalania kompa. komputer może zaniżać albo zawyżać bo nie wie tak naprawdę ile dokładnie paliwa poleciało przez "lejące wtryski" (liczy impulsy i przelicza dawkę w zależności od masy powietrza, obrotów "obciążenia")
I tak dochodzimy do sytuacji, w której komputer pokazuje spalanie 7l a z dystrybutora wychodzi 9l
Przed regeneracją dawka paliwa w moim samochodzie wynosiła około 8mg/cykl, spalanie było na poziomie 9l. Po regeneracji dawka jest w granicach 7mg/cykl, a spalanie jest w granicach 6-8l.
![]()
Ostatnio edytowane przez firstone ; 19-04-2013 o 23:26