Sprawdź, może to wieczko przerobiło się już na pierścionek i stąd brak błędu.
http://allegro.pl/3-zaslepka-egr-jtd...311912812.html
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
albo ze złej strony dalem zaslepke
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Pisaliśmy, że w większości przypadków nie jest to konieczne.
Podłącz się MES-em i zobacz ile masz flashowań.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Miałem ten sam problem w 8v - kupiłem tą zaślepkę z allegro za 13zł (z uszczelką, którą wyrzuciłem bo była za gruba i nie wchodziła już) błąd wyskoczył przy 3 odpaleniu auta, ale dzięki pomocy magila został już usunięty i autko śmiga jak nowe - szarpanie ustało jak ręką odjął !![]()
A czy może ktoś w końcu doszedł do tego dlaczego szarpanie powstaje i jak je usunąć nie odłączając EGR? Ja wiem, że najłatwiej zaślepić i wyciąć programowo ale...Pzdr.
...ale to właśnie EGR jest powodem tego szarpania. Powstaje z powodu za dużej ilości spalin dostarczanych przez uszkodzony EGR. Drugim wyjściem usunięcia tej dolegliwości jest wymiana zaworu. A następnie kolejna. I regularne czyszczenie kolektora dolotowego.
Szarpanie, to nic. Gorzej jak już zapalić nie chce![]()