Tylko po co taki bajer przy lekkich wzniesieniach?Ile się cofniesz przy lekkim nachyleniu?
![]()
Tylko po co taki bajer przy lekkich wzniesieniach?Ile się cofniesz przy lekkim nachyleniu?
![]()
Ja po prostu nie ufam tak nieczułemu HH i asekuracyjnie używam ręcznego.
Hill holder działa do przodu i do tyłu ale pod pewnymi warunkami:
-nie używasz ręcznego
-włączony asr/vdc
-masz wbity bieg (nie działa na luzie)
-trzyma max 3s
-auto jedzie pod górę to działa tylko na biegach 1-2
-auto jedzie w dół działa tylko na wstecznym
Wg mnie zakres działania HH jest zupełnie wystarczający. Nigdy nie miałem sytuacji abym oczekiwał, że przytrzyma i tego nie robił...
witam panowie nie bede otwieral nowego tematu bo to nie ma sensu . mam problem mianowicie , zonie dzisiaj zgasl samochod jak ruszala i gdy go spowrotem odpalila zaplalila jej sie kontrola vdc oraz hh . nastepnie pozniej ja wsiadlem i bylo ok bez zadnych ekscesow , ale czytam troche szukam i mowie przejade sie wieczorkiem zobacze zeby rano nie bylo zonka ,zachamowalem gwaltownie zeby wlaczyl sie abs i bec jest hh i vdc , tylko z taka opcja ze mi auto samo jedzie dojezdza do 1.5 tysiaca obrotow i jedzie samo na kazdym biegu , stane na luzie i auto piluje 1.5 tysiaca ale po kilku sekundach spada , dalej problem jest taki ze tubro w ogole sie nie zalacza . i to moje pytanie O CO KURNA BIEGA , panowie pomocy
Zero nic nikt nie wie??
Koledzy Ci sugerowali odczyt błędu z centralki - bo inaczej to "na oko chłop w szpitalu zmarł".
Powodów może być kilka, bardzo prozaicznych lecz bez ustalenia kodu błędu - kicha.
Najprawdopodobniej jest to awaria czujnika abs w którymś z kół, chodzi o zwarcie jakie mógł dać do układu. Gdybań może być wiele.
A tak na marginesie. Nikt z Was nie miał geometrii w szkole ?, 6 stopni to przy odległości między środkiem kół alfy 159 ok. 2,7 m to różnica w wysokości kół ok. 30 cm. Wystarczy trochę wyobraźni i po problemie.
Ostatnio edytowane przez Marek156/159sw ; 08-08-2014 o 15:33
Spoko. Dopiero w poniedziałek uda ni się podpiac
Prpblem sam się Rozwiązał. Tzn juz nic się nie wyświetla. Podpinane pod.kompa i zero błędów nic. Auto samo soe uleczylo))